Erkek Şiddeti Eylül 2018

Çiçek Tahaoğlu, Begüm Baki Eylül 2018 Türkçe
Facebook Twitter Google

  • TARİH Eylül 2018
  • SÖYLEŞİ Çiçek Tahaoğlu, Begüm Baki
  • HABER Çiçek Tahaoğlu, Begüm Baki
  • KAYNAK bianet.org
  • YAYIN DİLİ Türkçe
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Eylül’de en az 23 kadını ve iki çocuğu öldürdü; dört kadına tecavüz etti; 24 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 22 kadını taciz etti; 19 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 36 kadına şiddet uyguladı.

Bu cinayetlerin dışında, Mardin’de Gürcistan vatandaşı bir kadın cinayetinde fail henüz belirlenemedi. Antalya’da bir kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Şubat ayında İstanbul’da öldürülen Modovalı Tatiana A.’nın katilinin arkadaşının oğlu olduğu belirlendi.

Erkekler 2018’in ilk dokuz ayında en az 183 kadın ve 10 çocuk öldürdü; 50 kadına tecavüz etti; 162 kadını taciz etti; 375 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 279 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 316 kadını yaraladı.

1 Eylül

Şiddet – yaralama

* Aksaray’da bir erkek, karısı D.T.’yi (73) evde darp etti.

Taciz

* Samsun’da O.C. (42) akrabası 28 yaşındaki kadını mektupla taciz etti. O.C. gözaltına alındı.

4 Eylül

Cinayet

* Mersin’de şizofreni hastası M.K. (42) karısı Zehra Kaya (35), çocukları Onurcan Kaya (18), Esmanur Kaya (7) ve Rabia Kaya’yı (4) tabancayla öldürdü. Erkek cinayetlerden sonra intihar etti. M.K.’nin bir süre önce tedavisini kestiği ifade edildi. (Çeteleye ruh hastalıkları olan kişilerin işlediği cinayetleri almıyoruz ancak bu vakada, failin reçeteli ilaçlarını Mayıs ayında bıraktığı belirtiliyor.)

* Mersin’de A.A., ev sahibi Pakize Kurt’u (62) çıkan tartışma sırasında bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan A.A. ve yanındaki kadın arkadaşı Y.K. yakalandı.

Cinayet – yaralama

* Trabzon’da T.Ç. evden ayrılan dini nikahlı karısı H.K.’yi ve iki üvey oğlunu kayınvalidesinin evinde tabancayla yaraladı, kayınvalidesi Bedriye Kargı’yı (68) öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

5 Eylül

Cinayete Teşebbüs

* Isparta’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan T.Z. kızlarının evinde karısı L.Z.’yi barışma teklifini reddettiği için boğazından ve göğsünden defalarca bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs etti. T.Z. olaydan sonra intihara teşebbüs etti. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan L.Z.’nin hayati tehlikeyi atlattığı ifade edildi. T.Z. tutuklandı.

Taciz

* Samsun’da K.D. girdiği kadınlar tuvaletinde R.İ.’yi (21) röntgencilik yaparak taciz etti. R.İ.’nin bağırması üzerine kaçan K.D. çevredeki erkekler tarafından darp edildi. Gözaltına alınan K.D. adli kontrolle serbest bırakıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama – Çocuk İstismarı

* Karaman’da beşi erkek altı kişi, yaşları 16-17 olan kız çocuklarına zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan altı kişiden ikisi tutuklandı.

Şiddet – yaralama – tehdit

* İstanbul’da emniyet müdürlüğünde komiser, müvekkili için karakola gelen avukat kadını sigara içme alanında “Burada çok avukat dövdük, sizi de dövelim mi” dedikten sonra copla eline vurdu, kadına tabancasını doğrulttu. Havaya ateş ettikten komiser tabancayı bir yere bırakıp ayrıldı ve bu sefer de karakolda çalışan temizlik işçisi kadın silahı alarak avukat kadına doğrulttu. Avukat kadın kaçarak kurtuldu. Kadının şikayeti üzerine komiser dahil dört kişinin açığa alındığı ifade edildi.

* Ankara’da İ.A., tanımadığı N.B.’yi otobüste öldürmekle tehdit etti, darp etmeye teşebbüs etti, kadının direnmesi üzerine erkek otobüsten indi ve kaçtı. N.B. çekmiş olduğu video ile erkekten şikayetçi oldu. İ.A.’nın üç ayrı suçtan araması ve hakkında yakalama kararı olduğu ifade edildi.

Çocuk İstismarı

* Adana’da M.A.Ö. (45) saklambaç oynayan M.M.G.’ye (8) saklandığı apartman bodrumunda cinsel istismarda bulundu. M.A.Ö. diğer çocukların oyun sırasında bağırması üzerine kaçtı. Erkeğin M.M.G.’ye daha öncede cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi. Olay M.M.G.’nin ailesinin kızlarındaki davranış değişikliğini fark etmesiyle ortaya çıktı. M.A.Ö. tutuklandı.

6 Eylül

Cinayet

* Denizli’de Ö.K. (24) 18 gün önce evlendiği karısı Makbule Kocaman’ı (24) “ben senden daha çok kazanırım” dediği için boğarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.  Ö.K.’nin kadına birliktelikleri süresince şiddet uyguladığı, son şikayette Makbule Kocaman’a altı ay çağrılı koruma, erkeğe de üç ay uzaklaştırma kararı verildiği ifade edildi. Çiftin karara rağmen birlikte yaşadıkları öne sürüldü.

Şiddet – yaralama

* Konya’da O.K. (47) eski karısı A.K.’yi (37) noterde darp etti, iki çocuğu alarak kaçtı.

Tecavüz

* Konya’da R.S.Ç. (25) komşusu H.K.’ye (22) motosikletiyle götürdüğü dağlık alanda tecavüz ve darp etti. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek cinsel saldırı ve kasten yaralamadan adliyeye sevk edildi.

7 Eylül

Taciz

* Antalya’da D.N. (23) tanımadığı beş kadını farklı zamanlarda taciz etti. Olay, D.N.’nin üçü çocuk dört kişiyi yaraladıktan sonra adli kontrolle serbest bırakılması haberinin sosyal medyaya düşmesiyle ortaya çıktı. Erkeği teşhis eden beş kadın D.N.’den şikayetçi oldu. Gözaltına alınan erkek cinsel taciz, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma, kasten yaralama ve darptan tutuklandı.

Kaçırma – Çocuk İstismarı

* İzmir’de E.G. (24) evlilik vaadiyle akrabası C.E.’yi (16) kaçırdı, altı ay süreyle alıkoyduğu kızı darp etti, ailesiyle görüşmesini engelledi. C.E.’nin ailesinin şikayeti üzerine C.E. polis operasyonuyla kurtarıldı.

Tecavüz

* Tekirdağ’da market sahibi Z.B., çalışan Ö.D.’ye bahaneyle götürdüğü depoda tecavüz etmeye çalıştı, Ö.D. erkekten kaçarak kurtuldu. Ö.D. olayı ailesine anlattıktan sonra iskeleden denize atlayarak intihara teşebbüs etti. Çevredekiler tarafından kurtulan Ö.D. erkekten şikayetçi oldu. Z.B. tutuklandı.

Çocuk İstismarı – Zorla ve Erken Yaşta Evlendirme 

* Diyarbakır’da A.Y. (21), B.S. (14) ile zorla evlenmeye çalıştı. Düğün salonuna polis tarafından yapılan baskınla A.Y. ve B.S.’nin ebeveynleri gözaltına alındı.

8 Eylül

Cinayet

* Ankara’da N.U. (68), sevgilisi Jale Çağlar’ı (58) kafede tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

Şiddet – yaralama

* Denizli’de antrenör D.D., Karate Milli Takım oyuncusu D.S.T.’yi (14) maçta yenildiği için spor salonunda defalarca yumruk atarak darp etti. D.D.’nin maçtan önce D.S.T.’ye bir erkek sporcuyla konuştuğu için yüzüne su şişesi fırlattığı ifade edildi. D.S.T. annesiyle birlikte darp raporu alarak erkekten şikayetçi oldu.

* Aksaray’da T.T. karısı Y.T.’yi (20) sokakta darp etti.

* Aksaray’da bir erkek, karısı K.S.’yi (49) ve kendisini engellemeye çalışan kızı M.S.’yi (19) evde darp etti. Erkek gözaltına alındı.

* Antep’te bir erkek, karısı S.S.’yi (40) darp etti, öldürmekle tehdit etti. Daha önce S.S.’nin kolunu kıran erkeğin beş yıldır madde bağımlısı olduğu ve S.S.’ye sistematik olarak şiddet uyguladığı ifade edilirken S.S. şikayetçi olmasına rağmen uzaklaştırma ve koruma kararının çıkmadığını, erkeğe altı ay hapis cezası verildiğini ancak cezanın infaz edilmediğini belirtti.

* Kayseri’de M.Z.K. (44), karısı A.K.’yi (35) evde darp etti. Olaydan sonra evden ayrılan A.K. ailesinin evine gitti, A.K.’nin babası Z.K. eve gelen M.Z.K.’yi çıkan tartışmada av tüfeğiyle öldürdü.

Çocuk İstismarı

* Samsun’da bir erkek, kızı B.Ü.’ye (14) cinsel istismarda bulundu, zorla alkol ve uyuşturucu madde içirdi ve uyuşturucu madde satmaya zorladı. B.Ü. evden kaçarak gittiği teyzesiyle birlikte erkekten şikayetçi oldu.

9 Eylül

Taciz

* İstanbul’da garson H.F.C., Suriyeli müşteri I.H.’yi lokantada taciz etti. Kadının olayı anlattığı ailesi H.F.C.’yi darp etti.

Çocuk İstismarı

* Çanakkale’de L.V. (48) sahilde kız çocuklarına cinsel istismarda bulundu. Çevredekilerin ihbarı üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Taciz

* Manisa’da bir erkek, tren garında üst geçitten geçen kadınları teşhircilik yaparak taciz etti. Güvenlik görevlisi erkeği yakaladı ve polis çağırdı.

10 Eylül

Çocuk İstismarı

* İzmir’de yetişkin yaştaki G.B,. daha önceden ilişki teklif ettiği M.Ş.’nin (12) yolunu kesti, tekrar ilişki teklif etti. M.Ş.’nin babası ve erkek akrabaları G.B.’ye linç teşebbüsünde bulundu. Gözaltına alınan erkek adli kontrolle serbest bırakıldı.

* İzmit’te H.K. (35) 6 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Olayın ortaya çıkması üzerine H.K. linç edilmek istendi. H.K. gözaltına alındı.

11 Eylül

Cinayet

* Kocaeli’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan S.P. (67) karısı Elif Parlakyıldız’ı (45) zorla girdiği evinde tabancayla defalarca el ateş ederek ölürdü. Cinayetten sonra yakalanan erkek ilk ifadesinde kadının biriyle ilişkisi olduğunu düşündüğü için cinayeti işlediğini söyledi.

Tecavüz

* Aydın’da Suriyeli bir erkek, yeğeni A.İ.’ye (19) tecavüz etti. Kadının şikayeti üzerine erkek gözaltına alındı.

Şiddet – Rehin Alma

* İstanbul’da profesyonel asker U.D. (22), nişanlısı H.K.’yi (19) çalıştığı okulda 1,5 saat boyunca bıçakla rehin aldı. Müzakere sonucu teslim olan U.D. gözaltına alındı. U.D.’nin H.K.’nin sosyal medya hesaplarına gizlice baktığı, kendisini aldattığını düşündüğü için birliğinden izin alıp İstanbul’a geldiği ifade edildi. H.K. erkekten şikayetçi olmadı. Gözaltına alınan erkek nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı. H.K. hakkında çeşitli suçlardan 6 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası talebiyle iddianame hazırlandı.

Çocuk İstismarı

* Çorlu’da E.G., aynı mahallede oturan 10 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Gözaltına alınan E.G. linç edilmek istendi.

* Batman’da N.G. (29) para verdiği 11 yaşında kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

12 Eylül

Cinayet

* Kırklareli’de A.Y., oğlu A.Y. ile birlikte kızı Tuğba Yıldırım’ı (27) ve birlikte yaşadığı sevgilisi Caner Atlı’yı (34) İstanbul’a dönmediği için tabancayla öldürdü. Tuğba Yıldırım’ın iki yıl önce evden ayrılarak, sevgilisi ile İstanbul’da yaşamaya başladığı ifade edildi. Cinayetten sonra kaçan erkekler yakalandı.

* Aksaray’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan R.Ç. (44) karısı Nuray Çil’i (43) satış yaptığı tezgahın önünde av tüfeğiyle öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

Kaçırılma İddiası

* Burdur’da Y.Y.’nin (17) bir ay önce babasıyla arasında husumet bulunduğu öne sürülen A.B. tarafından kaçırıldığı iddia edildi. Y.Y.’nin babası muhtar aracılığıyla kendisine 30 bin lira teklif edildiğini söyledi. Y.Y.’nin ailesinin şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada henüz Y.Y. ile ilgili bilgiye ulaşılmadığı belirtildi.

Şiddet – yaralama

* Zonguldak’ta S.U. (32) karısı Ş.U. (29) ve sevgilisi olduğu öne sürülen B.A.’yı (31) darp ederek yaraladı. Taraflar birbirlerinden şikayetçi oldu.

Taciz

* Ankara’da İ.A. (45) belediye otobüsünde yanındaki koltukta oturan Ö.B.’yi (33) ve kadının kalkması üzerine yerine oturan A.S.’yi (19) taciz etti. A.S.’nin erkeğe tepki göstermesi ve yerinden kalkması üzerine Ö.B. erkeğin kendisini de taciz ettiğini ifade etti. Ö.B. araçta erkeğin davranışlarından korktuğu için tepki veremediğini söyledi. Kadınların şikayeti üzerine otobüs dürdü, polis çağrıldı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Hatay’da şehirlerarası otobüs muavini erkek, yolculuk yapan Suriyeli 15 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kızın annesinin mola tesisinde muavine Arapça “Burada bir sürü kadın var” dediğini duyan Türkiyeli kadın yolcu E.D., kadın ve kızıyla tuvalette konuştu, kadının muavinin kızına tacizde bulunduğunu söylediğini ifade etti. E.D.’nin şikayetçi olmalarını söylediği kızın babası “Yok yok muavin özür diledi Allah büyük” dediğini belirtti. E.D. tekrar otobüse bindiklerinde muavinin olmadığını söyledi. Turizm Şirketinin Hatay şubesinin basına “Bu konu hakkında tarafınıza bir bilgilendirme paylaşamayız. Bu konu hususunda birçok şikâyet ve talep oluşturulabiliyor. Geldiyse ya da gelmediyse tarafınıza bilgi veremeyiz yetkililer zaten ilgilenir” dediği ifade edildi.

13 Eylül

Cinayet

* İstanbul’da N.G. birlikte yaşadığı sevgilisi Faslı İmane Marras’ı başka bir sevgilisi olduğunu düşündüğü için tüfekle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. Olay sırasında kadının sevgilisi olduğu öne sürülen erkeğin evde olduğu, cinayet işlenince olay yerinden kaçtığı öne sürüldü, o erkek de soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

* Adana’da evli ve 6 çocuğu olan H.G. (35), birlikte yaşadığı sevgilisi Sezen Aslanbaba’yı (30) tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

 Seks İşçiliğine Zorlama

* Balıkesir’de V.Ç. (26) ve M.A. (39) engelli M.K.’ye (25) zorla seks işçiliği yaptırdı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkekler tutuklandı.

Tecavüz

* Muğla’da İngiltere vatandaşı D.T.M. (35), İngiltere vatandaşı E.L.H.’ye (27) zorla girdiği evinde tecavüz etmeye çalıştı, direnen kadını darp ederek yaraladı. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek kasten yaralama ve cinsel saldırıdan tutuklandı. D.T.M.’nin ülkesinde birkaç suçtan hükümlü olduğu ve cezaevinden izinli çıkarak Türkiye’ye tatile geldiği ifade edildi.

Şiddet – yaralama

* Kocaeli’de ikisi erkek, biri kadın toplam üç kişi, tanıdıkları trans kadınlar E.K., A.K. ve M.Ç.’yi evlerinde silah zoruyla tehin aldı, kadınları darp etti, saldırganlar evdeki para ve değerli eşyaları çaldı. Yakalanan saldırganlar nitelikli yağma, kasten yaralama ve görevli memura mukavemetten gözaltına alındılar.

14 Eylül

Faili Belirlenememiş Cinayet

* Mardin’de Gürcistan vatandaşı Melisa İlma (45) evinde bıçaklanarak öldürüldü. Cinayetle ilgili soruşturma devam ediyor.

Şiddet – yaralama

* İstanbul’da bir erkek, gelini E.G.’ye (28) kumar oynamak için istediği parayı vermediği bahanesiyle dokuz saat boyunca işkence yaptı. E.G. erkeğin sızması üzerine evden çıkıp darp raporu alarak erkekten şikayetçi oldu. Erkek ifadesinin ardından serbest bırakıldı. E.G.’nin erken yaşta ailesi tarafından zorla evlendirildiği, kayınpederi tarafından 12 yıldır sistematik fiziksel şiddete ve ekonomik şiddete maruz bırakıldığı ifade edildi.

Çocuk İstismarı

* Ankara’da bir erkek, sokakta tanımadığı bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Çocuğun olayı anlattığı ailesi ve komşuları erkeği yakalayarak polis ekiplerine teslim etti.

* Urfa’da S.G. (60), para vererek aracına bindirdiği M.K.’a (12) araçta cinsel istismarda bulundu, kızın çığlık atması üzerine çevredekiler erkeğe müdahale etti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

15 Eylül

Şiddet – yaralama – Tecavüz

* Aydın’da A.Ç. (35) eski karısı M.Ö.’ye (22) çocuklarını görme bahanesiyle gittiği evinde tecavüz etmeye çalıştı, direnen kadını yüzünden ve boğazından kırık camla yaraladı, darp etti. Olaydan sonra kaçan erkek tutuklandı. M.Ö.’nün erkekten altı ay önce boşandığı, evlilikleri süresince erkeğin sistematik şiddetine maruz kaldığı ifade edildi.

Şiddet – yaralama

* Lüleburgaz’da bir erkek, karısını evde darp etti. Kadın sistematik şiddete maruz kalan kaldığı için yaşadığı binanın beşinci katına çıkarak intihar etmek istedi. Olay yerinde bulunan bir inşaat işçisi tarafından engellendi.

* Konya’da B.O. (20) annesi H.E.’yi evde darp etti. Olayı öğrenen H.E.’nin abisi U.E. eve geldi, çıkan tartışmada B.O.’yu bıçakla yaraladı. U.E. gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

* Tokat’ta esnaflar A.B. (53), M.Ç. (47) ve S.G. (17) aynı mahallede yaşayan zihinsel engelli C.Y.’ye (14) farklı zamanlarda cinsel istismarda bulundu. Olay, C.Y.’nin hareketlerinden şüphelenen annesinin gebelik testi yaptırmasıyla ortaya çıktı, C.Y.’nin yeni haftalık hamile olduğu ifade edildi. Üç erkek de tutuklandı.

16 Eylül

Şiddet – yaralama

* Antalya’da H.T., sevgilisi T.A.’yı sokakta darp etti, yerde sürükledi, T.A. bayıldı. Çevredekiler erkeği bir süre izledikten sonra müdahale etti. T.A. yaralı olarak hastaneye kaldırılırken, erkek gözaltına alındı.

17 Eylül

Şüpheli Ölüm

* Antalya’da Zehra İmişler’in (27) cesedi sulama kanalında bulundu. Kadının ölüm nedeni için otopsi raporu bekleniyor.

Çocuk İstismarı

* Afyon’da M.O., 14 yaşındaki kızına cinsel istismarda bulundu.  Olay, M.O.’nun oğlunun şikayetiyle ortaya çıktı. M.O. tutuklandı.

18 Eylül

Çocuk İstismarı

* Antalya’da B.D. (62) tanımadığı A.A.’ya (12) markette cinsel istismarda bulundu, kızın bağırarak kaçması üzerine çevredekiler A.A.’ya müdahale etti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Şiddet – yaralama

* Ankara’da E.D. (30) karısı C.D.’yi (24), kayınpederi H.E., eniştesi B.E. (23), baldızı K.Ç.’yi ve H.E.’nin arkadaşı T.Y. adlı erkeği bıçakla yaraladı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı. C.D. erkekten şikayetçi olmazken, K.Ç. ve T.Y.’nin hayati tehlikelerinin devam ettiği belirtildi.

19 Eylül

Cinayet

* İstanbul’da B.A. (85) karısı Esma Aksakal’ı (76) sosyal medya hesapları yüzünden çıkan tartışmada kalbinden bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra intihara teşebbüs eden erkek tutuklandı. B.A. ilk ifadesinde karısının kendisine “Evi terk et. Artık sana güvenmiyorum” dediğini, ardından cinayeti işlediğini söyledi.

Şiddet – yaralama

* Antalya’da pazarda satıcı E.C. ve A.B., müşterileri D.T.’yi (19) ve ablası R.E.’yi (28) satın aldığı ruju değiştirmek istediği için dakikalarca darp etti. E.C. ve A.B.’ye pazardaki diğer satıcılar müdahale etti.

20 Eylül

Cinayet

* Maraş’ta M.D. (64) karısı Gönül Demir’i kendisinden şikayetçi olduğu için av tüfeğiyle öldürdü. Gönül Demir’in şiddet gördüğü için erkekten şikayetçi olduğu, M.D.’nin cinayeti uzaklaştırma kararı üzerine işlediği ifade edildi. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

* Denizli’de K.S., boşanma aşamasında olduğu karısı Şengül Sezgince’yi davanın görüldüğü gün adliye çıkışında tabancayla öldürdü, kadının kız ve erkek kardeşini yaraladı. Cinayetten sonra intihar etmeye çalışan erkek yakalandı.

* Iğdır’da M.Ç. (50), boşanma aşamasında olduğu karısı Güneş Çağraş’ı (45) barışma teklifini reddettiği için sokakta defalarca bıçaklayarak öldürdü. Cinayete çiftin çocukları ve komşuları şahit oldu. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

Taciz

* İstanbul’da bir erkek takip ettiği iki kadını teşhircilik yaparak taciz etti.

Çocuk İstismarı

* Tokat’ta köy muhtarı C.E., aynı köyde yaşayan E.T.’ye (17) cinsel istismarda bulundu. Kayınpederinden şiddet gördüğü için şikayetçi olan erken yaşta evlendirilen E.T. soruşturma kapsamında istismar olayını anlattı. C.E. tutuklandı.

21 Eylül

Şiddet – yaralama

* Antalya’da kamyonet sürücüsü H.K., tanımadığı işitme engelli Y.G.’yi (40) çaldığı kornayı duymadığı için aracından inerek darp etti, kadının kolunu kırdı. Erkek olaydan sonra kaçarken çevredekilerin erkeğe müdahale etmediği ifade edildi. Kadının şikayeti üzerine başlatılan soruşturmada H.K. ve olay sırasında yanında bulunan A.H. adlı erkek gözaltına alındı.

* Bursa’da araç sürücüsü U.P. (35) aracıyla çarpıp yere düşmesine sebep olduğu A.M.’yi (32) tepki gösterdiği için aracından inerek darp etti. Olaydan sonra kaçan erkek kadının şikayeti üzerine yakalandı.

* Adana’da M.G., kısa bir süre önce evden ayrılan karısı S.G.’yi arkadaşlarının evinde tabancayla yaraladı. Olaydan sonra kaçan erkek yakalandı. S.G.’nin olaydan bir gün önce erkek hakkında şikayette bulunduğu ifade edildi.

Siber Taciz

* Sakarya’da C.K. sosyal medyada kendisini çocuk cerrahı olarak tanıtıp iletişime geçtiği kadınlardan çocuklarının genital bölge fotoğraflarını istedi. Bir kadının şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında C.K. gözaltına alındı.

22 Eylül

Cinayet

* Aksaray’da M.B. (35) dini nikahlı karısı Aynur Gedik’i (37) “evin içinde sigara içme” dediği için elleri ve ayaklarını bağladıktan sonra boğarak öldürdü. Cinayette sonra berbere giden erkek gözaltına alındı.

23 Eylül

Cinayet

* Muğla’da T.K. (44) eski karısı Fulya Arpat’ı (35) çocuklarını getirdim diye yalan söyleyerek girdiği evinde boğarak öldürdü. Cinayetten sonra teslim olan erkek ilk ifadesinde cinayeti kıskançlık sebebiyle işlediğini söyledi. T.K.’nin üç gün önce evden iki çocuğunu kaçırdığı ve başka ilde oturan ailesinin yanına götürdüğü ifade edilirken Fulya Arpat’ın şiddet gerekçesiyle geçen yıl erkekten boşandığı, velayet davalarının devam ettiği belirtildi.

* Mersin’de H.S., ev sahibi Hanım İzollu’yu (30) tüfekle öldürdü, kocası B.İ. (41) ve kızları G.İ.’yi (7) tüfekle yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

Cinayete Teşebbüs

* Kocaeli’de bir iş merkezinde gece bekçisi H.İ. (71) aynı merkezde çalışan ve ısrarla sevgili olmak istediği F.G.’yi (31) ilişki teklifini reddettiği için defalarca el ateş ederek ağır yaraladı. Cinayete teşebbüs eden erkek intihar etti. F.G.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Faili Belirlenememiş Çocuk Cinayeti

* Kars’ta yedi gün önce kaybolan Sedanur Güzel’in (9)  öldürüldüğü belirlendi. İlk otopsi raporunda cinsel istismar bulgularına rastlandığı öne sürülürken, kesin ölüm sebebi henüz belirlenemedi. Cinsel istismar iddiaları Valilik tarafından yalanlandı. Başsavcılık olayla ilgili yayın yasağı getirdi. Cinayetle ilgili üç erkek tutuklandı, soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.

Şiddet – yaralama

* İstanbul’da iş insanı D.M. (75), karısı R.M.’yi (53) darp etti, kadına zorla boşanma dilekçesi imzalatmaya çalıştı, kabul etmeyen kadını evden kovdu. D.M.’nin kadına fiziki ve psikolojik şiddet uyguladığı belirtildi. Kadının şikayet üzerine Aile Mahkemesi D.M.’yr iki ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi.

Çocuk İstismarı

* Burdur’da M.G. (27) karısının yeğeni S.Y.’ye (13) cinsel istismarda bulundu. S.Y.’nin rehber öğretmenin şüphelenmesiyle olay ortaya çıktı. M.G. tutuklandı.

25 Eylül

Cinayet

* İstanbul’da H.K. (45), karısı Zekiye Keleş’i (43) evde bıçaklayarak öldürdü. Olay sırasında kendisini savunmak isteyen kadın, erkeği ağır yaraladı. H.K.’ye beş ay önce evden uzaklaştırma kararı verildiği, Zekiye Keleş’in yakınlarının ısrarıyla erkekle barıştığı ifade edildi.

* İstanbul’da A.Ş. (43) boşanma aşamasında olduğu karısı Birsen Ş.’yi (37) sokakta tabancayla ağır yaraladı. Olaydan sonra kaçan erken intihara teşebbüs etti. Hastaneye kaldırılan A.Ş. ve B.Ş.’nin hayati tehlikelerinin devam ettiği ifade edildi.

26 Eylül

Cinayet

* Adıyaman’da B.A. (76) dini nikahlı karısı Emine Orki’yi (61) ve oğlu Enes Avcı’yı (18) tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek jandarmayla girdiği çatışma sonucunda yaralı olarak yakalandı. B.A.’nın 34 yıl önce ilk karısını, çocuğunu ve teyzesinin oğlunu öldürdüğü, bu suçlardan iki kez cezaevinde yattığı ifade edildi.

Cinayete Teşebbüs

* Trabzon’da emekli profesyonel asker O.H. (62) karısı A.H. (55) ve kızı B.H.’yi (21) tabancayla yaraladı, oğlu O.H.’yi (24) öldürdü. B.H.’nin camdan yardım istemesi üzerine eve gelen komşuları O.H.’ye müdahale etti. Erkek cinayetten sonra gözaltına alındı.

27 Eylül

Şiddet – yaralama

* Antalya’da A.N.T. (36) sevgilisi Ç.B.’ye (22) sosyal medyadan gülücük emojisi gönderdiği için dakikalarca işkence yaptı, defalarca bıçaklayarak yaraladı. Komşuların ihbarı üzerine eve gelen polis ekipleri A.N.T.’yi kadını bıçaklarken yakaladı. Erkek tutuklandı.

* Adana’da bir erkek C.C.’yi (24) bir evde bıçaklayarak ağır yaraladı. Olay sırasında yanında bulunan E.A. ve bir erkek C.C.’yi hastaneye götürdü. Erkekler gözaltına alındı.

* Urfa’da bir erkek, evden ayrılan ve boşanmak isteyen karısının yaşadığı ailesinin evini bastı, pompalı tüfekle ateş açtı. Olay sırasında kimse yaralanmazken, saldırgan erkek kaçtı.

Taciz

* İzmir’de bir okulda temizlik işçisi M.İ. iş arkadaşı engelli A.Y.’yi taciz etti. A.Y. önce erkeği okul müdürüne şikayet etti, herhangi bir işlem yapılmayınca Valiliğe şikayette bulundu. M.İ. hakkında soruşturma başlatıldı.

28 Eylül

Cinayet

* Bursa’da Ü.V. (30) ayrılmak isteyen sevgilisi Şengül Vatansever’i (35) araçta üzerine benzin dökerek yaktı, kendisi de yanan Ü.V. sonra kadını araçtan atıp kaçtı. Hastaneye kaldırılan Şengül Vatansever faili polis ekiplerine söyledi. Bursa’daki devlet hastanesinin yanık ünitesi tadilatta olduğu için Kocaeli’ne sevk edilen kadın hayatını kaybetti. Ü.V.’nin hayati tehlikesinin devam ettiği belirtildi.

* Isparta’da B.Ç. (43), yardım etmek için aracına binmesini teklif ettiği Nurten Avar’ı ve aynı şekilde farklı zamanda aracına binen Suna Özbey’i kaçırdığı yerde boğarak öldürdü, kadınların ziynet eşyalarını çaldı. Cinayetlerden sonra kaçan erkek gözaltına alındı. Suçlarını itiraf eden zanlının 2000 yılında Müzeyyen Gürgen’i defalarca bıçaklayarak öldürdüğü ve ziynet eşyalarını çaldığı, bu suçtan girdiği cezaevinden kısa bir süre önce tahliye edildiği ifade edildi.

Siber Taciz

* İstanbul’da şarkıcı T.T., P.E. ısrarlı takip edip mesaj yolladığı sosyal medya hesabından taciz etti. P.E. erkeği sosyal medyada ifşa etti.

29 Eylül

Şiddet – yaralama

* Aksaray’da T.C. kardeşi H.C. ile birlikte gelini F.S.’yi (33) darp etti.

Taciz

* Batman’da H.T. son 1,5 ay içinde beş kadını farklı zamanlarda taciz etti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

* Tekirdağ’da A.D. tanımadığı R.Ö. ve S.Ç.’yi iş çıkışlarından sonra takip etti, kadınları sokakta taciz etti. Kadınların şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Antalya’da üç erkek yedi kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Erkekler gözaltına alındı.

* İstanbul’da yedisi erkek sekiz kişi Türkiye vatandaşı olmayan 16 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı.

30 Eylül

Faili Yeni Belirlenmiş Cinayet

* İstanbul’da Şubat 2018’de evinde öldürülen Moldova asıllı Tatiana A.’nın cinayet zanlısının arkadaşının oğlu A.G. olduğu ortaya çıktı. A.G.’nin cinayetten sonra evde bulunan paraları çaldığı ifade edildi. A.G.’nin cinayeti Tatiana A.’nın kendisine para vermediği için işlediği öne sürüldü. Erkek tutuklandı.

Şiddet – yaralama

* Balıkesir’de bir erkek sokakta karısını darp etti. Erkek gözaltına alındı. (BB/ÇT)