Erkek şiddeti Ekim 2021

Ege Öztokat 3 Kasım 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

Fotoğraf: csgorselarsiv/Serra Akcan

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler, Ekim’de en az 22 kadını ve iki çocuğu öldürdü, dokuz kadına tecavüz etti.

TIKLAYIN – bianet Şiddet, Taciz, Tecavüz Çetelesi Tutuyor

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çetelesi metodolojisi

Erkekler, Eylül’de en az 53 kadına şiddet uyguladı, en az 49 kız ve oğlan çocuğunu istismar etti, en az 280 kadını taciz etti, 79 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Ekim

Cinayet

Tekirdağ’da S.İ. (35) isimli erkek, sevgilisi olduğu iddia edilen Nazlı Koldaguç’u (30) bir okul arazisinde bıçaklayarak öldürdü. İfadesinde kadını “eve dönmesini söyleyince çıkan tartışmada öldürdüğünü” söyleyen erkek gözaltına alındı, “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da A.M. isimli erkek, hamile karısı N.M.’yi darp ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Edirne’de S.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı M.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da N.T. isimli erkek, 260 kadını mesajla taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı, “Pandemi döneminde “sıkıldığı” için kadınları taciz ettiğini söyleyen erkek serbest bırakıldı.

Çocuğa Şiddet

Erzurum’da E.İ. isimli erkek, kızı D.Ş.’yi (17) bıçakla ağır yaraladı. Olay yerinden kaçan erkek 5 Ekim’de yakalandı. D.Ş. hastaneye kaldırıldı. E.İ. tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Çanakkale’de 10 kadın ve onları seks işçiliğine zorlayan 8 kişi gözaltına alındı.

Muğla’da 9 kişi, 18’i Türkiye vatandaşı olmayan 20 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

2 Ekim

Cinayet

İzmir’de S.Z. isimli kadın, akrabası olan Demet K. ile çocukları kavga ettiği için kavga etti. S.Z.’nin kocası K.Z. balkondan sokağa pompalı tüfekle ateş açarak Demet K.’yi öldürdü. Kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden kadınla birlikte Ş.K. isimli erkek de ağır yaralandı, G.K. isimli kadın ve N.G. isimli erkek de yaralandı. K.Z. gözaltına alındı. K.Z. ve Ş.Z. isimli erkekler tutuklandı, R.Z. ise gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

3 Ekim

Cinayet

Konya’da T.Ü. isimli erkek, önceden kavgalı olduğu M. Er isimli erkeğin evine gitti, burada erkekle kavga ederken M. Er’i ve onun karısı Gülsüm Er’i bıçakladı. Gülsüm Er kolay yerinde hayatını kaybetti. T.Ü.’nün olay yerinden kaçtığı ve Y.A.K. (36) isimli erkeği de evine giderek yatağında pompalı tüfekle öldürdüğü iddia edildi. T.Ü. yakındaki bir mahallede başından tüfekle vurulmuş şekilde ölü bulundu, erkeğin intihar ettiği iddia edildi.

İntihara Sürükleme

Iğdır’da Aleyna A. (18) beşinci kattan düşerek hayatını kaybetti. Kadını intihara sürüklediği şüphesiyle gözaltına alınan G.A. (42) isimli erkek ve oğlu G.A. ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Aleyna A. not bırakarak “ölümümden G.A. sorumludur” yazdı, kadının sevgilisinin babasının ona cinsel saldırıda bulunduğu ve şantaj yaptığı iddia edildi. Aleyna A.’nın bir gün önce polise şikâyette bulunduğu ortaya çıktı. Kadının babası kızını erkeklerin öldürdüğünü iddia etti.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da F.G.A. isimli erkek, internet üzerinden çocukları istismar ettiği, bilgisayar ve telefonunda çocuk istismarı içerikleri olduğu gerekçesiyle tutuklandı.

4 Ekim

Cinayet

Tekirdağ’da R.A. (44) isimli erkek, boşandığı eski karısı Ayşe Taşma’yı (43) kızını okula götürdüğü sırada sokakta tabancayla vurarak öldürdü. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, R.A. kaçtı. Erkek boşanmaları sırasında şahitlik yaptığı iddia edilen eski komşusu V.A. isimli erkeği de evine camını kırarak girerek yaraladı. V.A. hastaneye kaldırıldı. Yakalanan R.A., ifadesinde kadını barışma teklifini reddettiği için öldürdüğünü söyledi. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da A.A. isimli erkek, M.Ş. isimli hamile karısını darp etti, karnına defalarca yumruk atarak düşük yapmasını sebep oldu. Soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da tekvando kursunda eğitmen olan E.D. (50) isimli erkek, 8 kız çocuğuna 3 yıldır istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

5 Ekim

Şüpheli Ölüm

Edirne’de F.Ö. isimli kadın, hastanede hayatını kaybetti. Kalp krizi şüphesiyle hastaneye kaldıran kadının başında çizikler olduğu için ölümü adli vaka olarak değerlendiren hastane personeli polis çağırdı. Soruşturma başlatıldı. Kadının çocukları kadını evde koridorda yerde yatarken bulduklarını söyledi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de D.U. isimli erkek evde kavga ettiği karısı K.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Taciz

İstanbul’da E.R. isimli kadın, birlikte çalıştığı televizyon ünlüsü M.A.E.’nin kendisini taciz ettiğini açıkladı.

6 Ekim

Cinayet

Kocaeli’de sevgilisiyle kavga ettiği sırada beşinci kattaki evinin penceresinden “düşen” trans kadın Nefes Balkan (28) hayatını kaybetti. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Sevgilisi olan T.T. isimli erkek verdiği ifadede kadının intihar ettiğini iddia etti, ancak soruşturmada evde arbede yaşandığı tespit edildi. T.T. “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Necmiye Ç. (40) isimli kadın, temizliğe gittiği evde ölü bulundu. İşvereni olan M.G. isimli erkek kadını evde ölü bulduğunu söyleyerek sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.S. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı E.G.’yi ve onun annesi C.G.’yi darp etti. E.G. ve C.G. şikâyetçi oldu, F.S. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da 2 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

7 Ekim

Cinayet

İzmir’de M.S. (71) isimli erkek, annesi Fatma S.’yi (96) evinde taşla başına vurarak öldürdü. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri geldi, kadının olay yerinde öldüğü tespit edildi. Gözaltına alınan erkek kadını öldürdüğünü itiraf etti, tutuklandı.

Urfa’da Ş.B.G. (28) isimli erkek, sevgilisi olan Hasret Tutal’ı akşam birlikte oturdukları arabada tabancasıyla vurarak öldürdü. Erkek kadını kazara vurduğunu söyledi. Ş.B.G. gözaltına alındı, ifadesinden sonra tutuklandı. Kadının ailesi erkeğin sistematik şiddet uyguladığını, kadının ayrılmaya çalıştığını, erkeğin bu yüzden onu tehdit ettiğini söyledi. Son 1 ay içinde kadına defalarca şiddet uygulayan erkek olay günü ruhsatlı silahının “kazayla ateş aldığını” söyledi. Kadının ailesi sırtında ve başında darp izleri tespit edildiğini söyledi.

Şüpheli Ölüm

Samsun’da Fatma G. (46) isimli kadın, evinde tavandan asılı şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da ismi basına yansımayan bir erkek, ateşli silahla bir kadını ağır yaraladı. İsmi basına yansımayan kadın hastaneye kaldırıldı. Erkek gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kocaeli’de G.G. isimli kadın, kaldığı hapishanede gardiyanların kendisine şiddet uyguladığını ve cinsel saldırıda bulunduğunu açıkladı.

Taciz

Kocaeli’de bir erkek, markette çalışan iki kadını taciz etti. Kadınların önünde pantolonunu çıkaran erkek gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Antalya’da M.Ü. (47) isimli erkek, yanında çalışan S.A.’ya (17) istismarda bulundu, kahvesine uyuşturucu koydu. Kız çocuğunun ailesi şikâyetçi oldu, erkek 2 ay hapishanede kaldıktan sonra serbest bırakıldı, çocuğu kaçırmaya çalıştı. Çevredekiler erkeği darp etti. Erkek çocuğu ve ailesini takip ve tehdit etmeye devam etti. Aile basına konuşarak yardım istedi.

8 Ekim

Cinayet

Antalya’da Y.Y. (52) isimli erkek, karısı Gönül Y.’yi (43) çalıştığı markete giderek öldürdü. Erkek intihar girişiminde bulundu. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti, erkek hastaneye kaldırıldı. Erkeğin kadını kendisinden boşanmak istediği için öldürdüğü iddia edildi.

Şüpheli Ölüm

Batman’da Nezahat B. isimli kadın, evinde ölü bulundu. Kocası S.B. gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da M.Y. isimli erkek, kendisini reddeden Y.U.’nun (42) evine uyuduğu sırada gizlice girdi, üzerine kimyasal madde döktü. Ağır yaralanan kadın gözünü kaybetti. Olay yerinden kaçan M.Y. yakalanarak gözaltına alındı.

Antalya’da H.A. ve H.A. isimli erkek, ablaları E.Ç.’yi (60) traktörle ezmeye çalıştı. Erkeklerin babalarından miras kalan tarlada çalışma yapmalarına engel olmak istediği için E.Ç.’yi öldürmeye çalıştığı iddia edildi. Kadın tekerleklerin arasında kaldı. H.A., E.Ç.’nin olayı videoya alan kızını da darp etti ve telefonunu kırdı.

Taciz

Malatya’da bir erkek, 3 kadını taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

9 Ekim

Cinayet

Konya’da T.Ş. (70) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Sevil Ş.’yi (70) darp etti, ateşli silahla vurarak öldürdü. Erkek kadını öldürdüğünü söyleyerek karakola teslim oldu. Soruşturma başlatıldı. Kadını “çok konuştuğu için” ve kendisine “bıçak salladığı” için öldürdüğünü söyleyen erkek tutuklandı.

Osmaniye’de İ.G. (28) isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu Meltem G.’yi (23) avukatının ofisinde darp etti. Kadın tedavi gördüğü hastanede 10 gün sonra hayatını kaybetti. Kadınla çocukların velayeti hakkında kavga eden erkek, kadını 29 Eylül’de darp etti. İ.G. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta Nazmiye Y. (58) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının ölüm sebebinin tespit edilmesi için çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İzmir’de F.D. (28) isimli erkek, dini nikahlı karısı A.P.’yi bıçaklayarak ağır yaraladı. 29 Ağustos’ta yaşanan olay 9 Ekim’de basına yansıdı. Kadın erkeğin tutuklandığını ama onun ve ailesinin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Hatay’da bir erkek, sokakta bir balta ile bir kadına saldırdı. Kadın sokakta bulunan beş erkekten yardım istedi, erkekler kadına yardım etmeyerek olayı izledi. Erkek kadını darp etti ve baltayla yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Cinsel Saldırı

Antalya’da kimliği belirsiz bir erkek, P.K. isimli kadına elektrikli şok aletiyle saldırarak cinsel saldırıda bulundu. Kadın şikâyetçi oldu.

10 Ekim

Cinayet

İzmir’de İ.A. (25) isimli erkek, Sena Altan’ı (24) evinde bıçaklayarak öldürdü. Erkek kadını yaraladıktan sonra intihar etti. Kadın kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Erkeğin kadını sevgili olma teklifini kabul etmediği için öldürdüğü açıklandı.

Taciz

Maltepe’de S.H. isimli erkek, market çalışanı N.T.’yi taciz etti. 15 gün sonra da kadına üzerinde sperm kalıntıları olan cinsel içerikli not verdi. Kadın şikâyetçi oldu.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İzmir’de A.G. (22) isimli erkek, 5 kadına sokakta basit cinsel saldırıda bulundu. Olay yerinden kaçan erkek yakalanarak gözaltına alındı. Erkeğin “cinsel saldırı” ve “kasten yaralama” suçlarından kaydı bulunduğu açıklandı.

11 Ekim

Cinayet

İstanbul’da A.Y. (44) isimli erkek, evde kıskançlık yüzünden kavga ettiği karısı Semra Y.’yi (37) ateşli silahla öldürdü. Olay yerinde bekleyen erkek gözaltına alındı. Semra Y.’nin bir yakını ifadesinde “Beni de vuracaktı, kaçtım” dedi.

Faili Belirlenmemiş Cinayet

İstanbul’da Esra Y. (38) evinin girişinde boğazı kesilmiş olarak ölü bulundu. Kadının kocası N.Y.’nin arabası yanmış şekilde bulundu. Polis N.Y.’yi yakalamak için çalışma başlattı. 3 gün sonra N.Y. ölü bulundu. Ancak erkeğin kadından önce öldürüldüğü tespit edildi. Olay günü binadan çıkan 2 şüpheli hakkında arama başlatıldı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Eskişehir’de A.E. ve B.T. isimli iki erkek zabıta, S.T. isimli kadına resmi araçta tecavüz ettiği gerekçesiyle görevlerinden açığa alındı. Kadın rapor alarak şikâyetçi oldu. Erkekler gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Aydın’da Ş.V. isimli erkek, etüt merkezinde çocuklara istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma başlatıldı.

12 Ekim

Cinayet

Tekirdağ’da F.A. (65) isimli erkek, oğlunun Kırgızistan vatandaşı karısı Ayat A.’yı (31) bıçaklayarak öldürdü. Kadını öldürdükten sonra cesedi parçalara ayıran erkek, gözaltına alındı. Erkek ifadesinde kadının kendisine “iyi davranmadığını” ve torunlarını darp ettiğini iddia etti. Torunlarını ve karısını evden bilerek uzaklaştırdıktan sonra kadını öldüren ve vücudunu parçalara ayıran erkek tutuklandı.

Giresun’da düğünde havaya ateş açan A.G. isimli erkek, mermilerin isabet ettiği Hülya Şimşek’i (48) öldürdü. Kendisini de yaralayan A.G. hastaneye kaldırıldı. Kadının kocası kadını kasten vurduklarını iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Adıyaman’da M.E. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu, ayrı yaşadığı karısı A.E.’yi sokakta karşılaştıklarında ateş ederek ağır yaraladı. Sokakta M.E., A.E.’yi boş araziye kovaladı. “Boşanmak istemediği için” kadınla kavga eden erkek hakkında kadının daha önce şikâyetçi olduğu, karakola başvurduğu ortaya çıktı. Soruşturma başlatıldı. Erkek yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da M.E. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı A.E.’yi boş arazide av tüfeğiyle vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

Edirne’de Ö.E. isimli erkek, G.E. isimli karısını darp etti. Kadın erkeğin kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini söyleyerek polise başvurdu, şikâyetçi oldu.

Edirne’de G.A. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Ş.A.’yı darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da 15 ilkokul öğrencisi, D.B. isimli erkek sınıf öğretmeninin kendilerine istismarda bulunduğunu söyledi. D.B. hakkında hiçbir işlem yapılmadığı iddia edildi. 9 yaşındaki 4 kız çocuğunun aileleri ifade verdi, işlem yapılmadığı için çocukları okula yollayamadıklarını açıkladılar. D.B. açığa alındı.

Bilecik’te T.B. (49) isimli erkek öğretmen, çalıştığı lisede öğrenci olan 2 kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

Diyarbakır’da sokakta 15 yaşındaki bir kız çocuğunu takip edip istismar ettiği iddia edilen bir erkek çevredekiler tarafından darp edildi. Erkek gözaltına alındı.

13 Ekim

Şiddet / Yaralama

Aydın’da S.A. isimli erkek, bilinmeyen bir sebeple kavga ettiği kızı S.Ç.’yi bıçaklayarak yaraladı.

Edirne’de L.D. isimli erkek, eski karısı L.A.’yı darp etti.

Edirne’de M.B. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan karısı L.B.’yi darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Ankara’da 2 erkek, Türkiye vatandaşı olmayan 14 kadını tehdit ve darp ile seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı, biri tutuklandı.

14 Ekim

Şiddet / Yaralama

Edirne’de S.İ. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.İ.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da bir erkek hakkında, işlettiği otelde Türkiye vatandaşı olmayan 3 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

15 Ekim

Çocuk Cinayeti

Yalova’da F.Ş. (36) isimli erkek, 12 yaşındaki oğlan çocuğu yeğeni Erdem S.’yi uykusunda öldürdü. Erkeğin psikotik bozukluğu olduğu, evde çocuk ve kardeşiyle aynı odada kaldığı iddia edildi. Kendini yaralayan F.Ş. hastaneye kaldırıldı, sonra gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

Aydın’da Neslihan A. (40) isimli kadın evinde asılı şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Kayseri’de İrem İ. (38) isimli kadın, misafir olarak kaldığı evde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de R.F. (40) isimli erkek, iki arkadaşıyla birlikte eski karısı S.F.’nin (38) evine gitti. Erkekler kadını gözüne biber tozu atarak darp ettiler, velayeti annesinde olan 8 yaşındaki kızı A.F.’yi kaçırdı. Erkek, çocuğu İran’a kaçırmaya çalışırken havaalanında yakalanarak gözaltına alındı.

Eskişehir’de T.Y. (38) isimli erkek, sokakta birlikte yürüdüğü sevgilisi B.G.’yi (35) yumruk ve tekme atarak darp etti. Erkeğin yaraladığı kadın şikâyetçi oldu, erkek gözaltına alındıktan sonra ifadesi alınıp serbest bırakıldı.

Tehdit

Maraş’ta F.Ç. isimli kadın, babasının kardeşlerinin kendisini ölümle tehdit ettiğini söyleyerek yardım istedi. Gazeteci olan kadın adliyede amcalarının kendisini darp ettiğini söyledi.

Ekim Ayında Aydınlatılan Cinayet

İzmir’de Özler Yörük’ü (33) 3 yıl önce 8 Aralık 2018’de öldüren kişinin eski sevgilisi O.A. (31) olduğu tespit edildi. O.A.’nın kadını seks işçiliğine zorladığı, olay günü üzerine kaynar su döktüğü ve 3 gün boyunca işkence yaptığı, kadını boğarak öldürdükten sonra ormanda yaktığı tespit edildi. Gözaltına alınan 13 şüpheliden 5’i tutuklandı. Şüpheliler kadına işkence yaptıklarını ve O.A.’nın öldürdüğünü itiraf etti. O.A. başka suçtan tutuklu bulunuyordu.

Şüpheli Çocuk Ölümü

Ankara’da Hediye D. (2) isimli kız çocuğu apartmanın ikinci katından düşerek öldü. Çocuğun dengesini kaybederek düştüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Samsun’da N.Ş. isimli erkek, kedisinin ölümünden sorumlu tuttuğu veterinerin iş yerinde çalışan bir kadını darp etti. Erkek gözaltına alındı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

İstanbul’da Ö.N. isimli erkek, kavga ettiği S.T. (20) isimli kadını arabayla yolda sürükledi. Beyin kanaması geçiren kadın 5 gün yoğun bakımda kaldı, erkek hakkında işlem yapılmadı. Kadın 1 ay sonra basın açıklaması yaparak yardım istedi.

İzmir’de eski baş komiser olduğu iddia edilen bir erkek, S.D. isimli kadını darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Antalya’da bir erkek, Özbekistan vatandaşı 2 kadını seks işçiliğine zorladığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

17 Ekim

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de S.Ç. isimli erkek boşanma aşamasında olduğu karısı A.Ç.’yi (50) iş yerine giderek darp etti ve bıçakla ağır yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Mersin’de M.T. isimli erkeğin kadınları seks işçiliğine zorladığını söyledi. T.A. isimli kadın polise başvurarak zorla gazinoda çalıştırıldığını, bir grubun kendisini ve diğer kadınları seks işçiliğine zorladığını, tehdit ve darp ettiklerini söyledi.

18 Ekim

Cinayet

Mersin’de F.Ç. (47) isimli erkek, karısı Hadika Ç.’yi (39) uykusunda bıçaklayarak öldürdü. Erkek üçüncü kattaki evden aşağı atlayarak intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ö.Z. isimli erkek, kavga ettiği eski sevgilisi G.Ç.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Ordu’da E.B. isimli kadın, E.K. isimli erkek hakkında kendini taciz ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Erkek tutuklandı. Erkeğin kadını çalıştığı ve avukat aracılığıyla görüşmeye geldiği ilçe seçim müdürlüğü makamında taciz ettiği açıklandı. Erkeğin Kızılay üyeliği de düşürüldü.

Tehdit

Ankara’da İyi Partili belediye başkanı A.Ş. hakkında eski MHP milletvekili aday adayı D.A. isimli kadını tehdit ettiği ve kadına hakaret ettiği için 3 ay uzaklaştırma kararı verildi. D.A. korumaya alındı.

Çocuk İstismarı

Muğla’da M.G. isimli kadın, çalıştığı iskelede başka bir teknede kaptan olan M.K.G. isimli erkeğin, 15 yaşındaki kız çocuğu E.M.’yi istismar ettiğini söyledi.

19 Ekim

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.Ç. isimli erkek, karısı F.Ç.’yi darp etti, bıçakla yaraladı. Kadın şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Diyarbakır’da H.C. isimli mahalle imamı erkek, 7 çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı. Çocukların öğretmeninin erkeği şikâyet ettiği, akrabalarının öğretmene saldırdığı ve onu tehdit ettiği belirtildi.

20 Ekim

Cinayet

Kilis’te M.M.Ö. (29) isimli erkek, karısı Fatime Gül Ö.’yü (27) 13 Ekim’de darp etti, kafasını duvara vurarak yaraladı. 20 gün önce doğum yapan kadın erkek kendisini yaralayınca kaldırıldığı hastanede 1 hafta sonra hayatını kaybetti. M.M.Ö. tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da A.B. (34) isimli erkek, kıskançlık yüzünden kavga ettiği karısı E.B.’yi darp etti, evde kadını ve iki çocuğunu av tüfeği ile rehin aldı. Erkek gözaltına alındı.

İstanbul’da H.K. isimli kadın, kocasının kendisini boşanma davası açtığından beri darp ve tehdit ettiğini, arabasını yaktığını söyleyerek yardım istedi.

Edirne’de A.O.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı A.K.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Adana’da V.T. (29) isimli kadın, sosyal medyada bir erkeğin kendisini taciz ettiğini söyledi. E.B.T. (27) isimli erkek gözaltına alındı, erkeğin 9 kadını taciz ettiği ortaya çıktı.

Sosyal medyada bir kadın, çalıştığı televizyon kanalında bir erkeğin kendisine günlerce taciz ettiğini, şikâyetçi olduğunda kadının kanala girişinin yasaklandığını söyledi.

Çocuk İstismarı

Tekirdağ’da S.E. (70) isimli erkek, 11 yaşındaki S.Ç. ve 13 yaşındaki A.M. isimli kız çocuklarını istismar ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri Türkiye vatandaşı olmayan 9 kadını seks işçiliğine zorlayan 10 kişi gözaltına alındı.

Meşru Müdafaa

Adana’da G.E. (54) isimli kadın, kendisini darp eden kocası O.E.’yi (58) bıçaklayarak öldürdü. Gözaltına alınan kadın erkeğin kendisine saldırdığını, bıçağı elinden düşürdüğünde aldığını söyledi. Kadın tutuklandı.

21 Ekim

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Kader G. (21) evinde asılı şekilde ölü bulundu. 2 ay önce evlendiği U.G.’nin kadına şiddet uyguladığı, kadının ölmeden birkaç saat önce ailesine “Bana bir şey olursa bunun tek sorumlusu U.” yazdığı açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Adana’da H.K. isimli erkek, eski karısı A.Y.’yi (44) işe gittiği sırada sokakta bacaklarından vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı. Polis olay yerinden kaçan H.K.’yi yakalamak için çalışma başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da 10 kişi, Türkiye vatandaşı olmayan kadınları seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Grubun lideri olan üç kişinin kadınları darp ve tehdit ettiği iddia edildi. Üç kişi tutuklandı.

Mersin’de Türkiye vatandaşı olmayan 13 kadını seks işçiliğine zorladıkları gerekçesiyle 14 kişi gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Manisa’da 12 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği gerekçesiyle F.D. (20) isimli erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Nevşehir’de H.S. isimli erkek, çocuk istismarı suçlamasıyla gözaltına alındı, tutuklandı.

22 Ekim

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Hatice Y. (52) isimli kadın evinde ölü bulundu. Çalışma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Antep’te F.Ç. (27) isimli kadın, eski kocasının kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve ölümle tehdit ettiğini söyleyerek yardım talep etti. Kadın birçok kez uzaklaştırma talebinde bulundu.

Edirne’de Z.Ö. isimli erkek, kıskandığı için kavga ettiği sevgilisi G.T.’yi darp etti.

Edirne’de M.A. isimli erkek, kavga ettiği karısı D.A.’yı darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Muğla’da Ö.E. (14) isimli kız çocuğu kayboldu, samanlıkta yarı baygın halde bulundu. Kuzeni O.A.’nın (25) kendisini istismar ettiğini söyleyen çocuk suç duyurusunda bulundu.

23 Ekim

Cinayet

Antep’te D.T. (38) isimli erkek, otostop çeken Yadigar Adıgüzel’i (48) bıçaklayarak öldürdü ve cesedini yol kenarına attı. İfade vermeyen D.T. tutuklandı.

Çocuk Cinayeti

Antep’te M.Y. (30) isimli erkek, “yemek yemediği için” 1,5 yaşındaki kızı Elif Hazal Y.’yi darp ederek ağır yaraladı. Çocuk kaldırıldığı hastanede 4 gün sonra hayatını kaybetti. Erkek tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da E.Ö. (33) isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan eski sevgilisi B.C.E.’yi (36) eğlence mekânında darp etti. Kadını darp ederek zorla dışarı çıkaran erkek, kapının önünde bekleyen O.B.’nin (21) kullandığı arabaya bindirerek kaçırdı. Kadın kırmızı ışıkta durduklarında kapıyı açarak yardım istedi, çevredekilerin tepkisi üzerine E.Ö. ve O.B. aracı bırakarak kaçtı. B.C.E. hastaneye kaldırıldı. O.B. ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı, E.Ö. tutuklandı.

Edirne’de A.K. isimli erkek, kavga ettiği karısı S.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da bir erkek, sokakta karısı olan kadını darp etti. Kadının kardeşi ve çevredekiler erkeği darp ederek durdurdu.

25 Ekim

Şüpheli Ölüm

Erzincan’da Pakize M. (57) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 5 kişi seks işçiliğine zorlama suçundan gözaltına alındı. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Van’da T.K. isimli uzman çavuş erkek, lise öğrencisi iki çocuğa istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklandı.

26 Ekim

Cinayet

Ankara’da E.İ. (63) isimli erkek, karısı Ülker İ.’yi (63) silahla vurarak öldürdü. Emekli astsubay olan Ü.İ. aynı silahla intihar etti. Soruşturma başlatıldı.

Şüpheli Ölüm

Isparta’da Hülya A. (39) isimli kadın sokakta göğsünden tabanca ile vurulmuş şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Denizli’de A.T. (44) isimli erkek, birlikte yaşadığı T.Ö. (29) isimli kadına şiddet uyguladığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Erkeğin iş yerinde ateşli silah ve çok sayıda patlayıcı madde ve mekanizma bulundu. A.T. tutuklandı.

Edirne’de C.C. isimli erkek, kavga ettiği karısı İ.C.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, işlem başlatıldı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, birlikte yaşadığı sevgilisi M.T.’yi darp etti. Soruşturma başlatıldı.

Taciz

Urfa’da bir hastanede erkek doktorun kadın sağlık personelini taciz ettiği iddia edildi. Valilik inceleme başlattı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Karaman’da 16 ve 18 yaşları arasındaki kız çocuklarını “seks işçiliğine zorlayarak” istismar eden 5 erkek ve 4 kadın gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da B.P. isimli erkek öğretmenin öğrencisi olan kız çocuğunu istismar ettiği iddia edildi, çocuğun ailesi erkeği darp etti. Polis soruşturma başlattı.

27 Ekim

Cinayet

Denizli’de F.Z. (25) isimli erkek, kavga ettiği sevgilisi Şebnem Şirin’i (25) evinde boğazını bıçakla keserek öldürdü. F.Z. gözaltına alındı. F.Z.’nin kavga sırasında kadını önce yüzünden sonra boğazından bıçakladığı iddia edildi. Erkeğin istismar, gasp gibi suçlardan kaydı olduğu belirtildi. Kadının kendisini kıskandığı, onun evlenmek istediğini ama kendisinin reddettiğini ve bu yüzden kavga ettiklerini söyleyen, olayı hatırlamadığını iddia eden erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Antep’te A.Ç. (62) nafaka yüzünden bir süredir kavga ettiği, boşanma aşamasında olduğu karısı B.Ç.’yi (56) annesiyle yaşadığı evin önüne giderek bıçakladı. Erkeğin 12 yerinden bıçakladığı kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. Erkek olay yerinden kaçarken yakalandı, gözaltına alındı.

İstanbul’da A.T. isimli emekli polis, kavga ettiği karısı S.T. ve kızı E.T.’ye (20) silahla ateş açtı. Kadınları vuran erkek intihar etti. Yaralanan kadınlar hastaneye kaldırıldı.

Kırklareli’de S.T. (34) isimli erkek, A.B.T. (28) isimli karısını darp etti, tehdit etti. Kadın uzaklaştırma kararı aldırdı. S.T.’nin babasını darp ettiğini söyleyen kadın erkekten kaçmaya çalıştığını söyleyerek yardım istedi.

Antalya’da A.K. isimli erkek, otelde birlikte kaldığı, sevgilisi olan Z.G. isimli kadını bıçaklayarak yaraladı. A.K. gözaltına alındı. Z.G. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de K.O. isimli erkek, kavga ettiği karısı N.O.’yu darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Edirne’de E.E. isimli erkek, karısı B.S.’yi darp ve tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Edirne’de N.S. isimli erkek sokakta kavga ettiği karısı G.S.’yi darp etti.

Samsun’da S.K. (24) isimli erkek, karısı Y.K.’yi (23) darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, soruşturma başlatıldı.

Taciz

Antep’te hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan erkek, hasta hamile kadının odasına girerek kadını taciz etti. Soruşturma başlatıldı.

28 Ekim

Cinayet

Kocaeli’de A.A. (50) isimli erkek, kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi Seyhan Gözer’i (44) takside tabancayla başından vurarak öldürdü. A.A. kadını hastaneye götürmek isteyen taksi şoförünü silahla tehdit ederek “Bırak, ölürse ölsün. Sen emniyet müdürlüğüne götür bizi” diyerek polis merkezine gitti, teslim oldu. Erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da Yasemin M. (37) isimli kadın, apartman boşluğunda ölü bulundu. Kadının şüpheli bulunan ölümü hakkında soruşturma başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Van’da Y.K. isimli erkek, temizlik görevlisi olarak çalıştığı ilkokulda 6 yaşındaki kız çocuğuna istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. Olay, erkek 29 gün sonra serbest bırakıldığında basına yansıdı.

29 Ekim

Cinayet

Konya’da A.R.Ü. (33) isimli erkek, kavga ettiği karısı Nuriye Ü.’yü (30) silahla öldürdü. Erkek kadının kavga ettiklerinde evden ayrılarak gittiği ailesinin evine giderek babası A.A.’yı (57), annesi H.A.’yı ve babaannesi N.A.’yı (76) yaraladı. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. A.A. ve N.A. ağır yaralı hastaneye kaldırıldı. A.R.Ü. yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da evden kedi beslemek için çıkan Esra M. (37) isimli kadın, yan binanın bodrum katında bir balkonda ölü bulundu. Kadının şüpheli bulunan ölümü hakkında soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.F. isimli erkek, boşandığı ve birlikte yaşamaya devam ettiği karısı M.U.’yu darp etti.

Edirne’de R.M. isimli erkek, kavga ettiği karısı O.M.’yi darp etti.

30 Ekim

Cinayet

İstanbul’da Servet T. isimli kadın ve kocası S.T. evlerinde ölü bulundu. S.T.’nin kadını öldürdükten sonra intihar ettiği iddia edildi. Soruşturma başlatıldı. S.T. ve Servet T.’nin pazarda kavga etmeye başladığı, eve dönünce kavga etmeye devam ettiği ve erkeğin tüfeğini alarak tekerlekli sandalyedeki karısını başından vurduğu, sonra intihar ettiği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

Bursa’da Ş.B. (57) isimli erkek, sokakta kavga ettiği karısı K.B.’yi (42) bıçaklayarak yaraladı. K.B. hastaneye kaldırıldı, Ş.B. gözaltına alındı.

Kayseri’de Y.Ö. isimli erkek, karısı C.Ö.’yü darp etti. Kadın kaçmaya çalışırken balkondan aşağı inmek için demir korkuluklara çarşaf astı, aşağı inmeye çalışırken düşerek ağır yaralandı. C.Ö. hastaneye kaldırıldı, Y.Ö. gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de bir grup erkeğin 15 yaşındaki bir kız çocuğunu istismar ettiği ve seks işçiliğine zorladığı iddia edildi. Grubun kadınları da seks işçiliğine zorlamak için tehdit ettiği iddia edildi.

31 Ekim

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Manisa’da ismi basına yansımayan 43 yaşındaki bir kadın intihar girişiminde bulundu. Kadın kaldırıldığı hastanede kızının kocası olan M.İ. (24) isimli erkeğin, kendisine tecavüz ettiğini söyledi. Erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Ankara’da bir erkeğin temizlik bahanesiyle çağırdığı dükkanında engelli olan 9 ve 15 yaşındaki iki oğlan çocuğunu alıkoyarak istismar ettiği iddia edildi. Çocukların ailesi şikâyetçi oldu, soruşturma başlatıldı.