Erkek şiddeti Ekim 2020

Ege Öztokat
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre; erkekler Ekim 2020’de en az 23 kadını ve dört çocuğu öldürdü, yedi kadına tecavüz etti.

Erkekler, en az 80 kadına şiddet uyguladı. Aralarında oğlan çocukların da olduğu en az 25 çocuğu istismar eden erkekler, en az yedi kadını taciz etti. Erkekler en az 49 kadını da seks işçiliğine zorladı.

1 Ekim

Cinayet

Adana’da E.K. isimli erkek (46), hakkında uzaklaştırma kararı olan Tuğba Keleş’i (35) kendisini reddettiği için başından vurarak öldürdü. Kadını öldürmeye işyerine giden E.K., aynı tabancayla intihar girişiminde bulundu, hastaneye kaldırıldı. Erkeğin daha önce sosyal medya üzerinden bir kadını taciz ve tehdit ettiği için 8 yıl 3 ay ceza aldığı ama tahliye edildiği açıklandı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da K.D. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu A.D.’yi sokakta darp etti. Kadın şikâyetçi oldu ve babasının evine gitti. K.D. kadının babasının evine giderek arabayla defalarca duvara çarptı. Jandarma olay yerinden kaçan K.D.’yi yakaladı ve gözaltına aldı.

Edirne’de M.T. isimli erkek, kavga ettiği karısı G.Ş.T.’yi darp etti.

İstanbul’da otobüs şoförü erkeğin İ.K. isimli yolcuyu darp ettiği iddia edildi. Kadın şikâyetçi oldu.

İstanbul’da A.Ş. isimli erkek, iş arkadaşı olan A.C.’yi servis aracında darp ettiği iddiasıyla gözaltına alındı, serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

Maraş’ta G.D. (16) isimli kız çocuğunu istismar ettikleri iddiasıyla 4 erkek, 1 kadın ve 1 oğlan çocuğu gözaltına alındı. Çocuğun 2 aylık hamile olduğu ortaya çıktı. Erkeklerden ikisi tutuklandı, diğerleri adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Meşru Müdafaa

Konya’da M.K. (29) isimli kadın, birlikte yaşadığı sevgilisi Y.B.’yi (26) göğsünden bıçaklayarak öldürdü. Kadının olay günü eve eşyalarını almaya gittiği, bu sırada çıkan kavgada kendini korumaya çalıştığı iddia edildi. M.K. “Öldürme gibi bir niyetim yoktu, o beni öldürecekti. Annemi darp etti. Kendimi koruma amaçlı aldım o bıçağı” dedi.

2 Ekim

Cinayet

Osmaniye’de G.O. isimli erkek, kendisini M.Ş. isimli erkek ile aldattığını iddia ettiği karısı Emel O.’yu av tüfeğiyle öldürdü. Kadını vurduktan sonra arabasında gördüğü M.Ş.’yi de tüfekle vurarak polise teslim oldu. Emel O. ve M.Ş. hastaneye kaldırıldı, Emel O. hayatını kaybetti.

Aydın’da D.Ö. (38) isimli erkek, şiddet uyguladığı için uzaklaştırma kararı olan dini nikâhlı karısı Sinem Kaya’yı (33) takip etti, sığındığı kuaföre girerek ateş etti. Sinem Kaya olay yerinde hayatını kaybetti, D.Ö. gözaltına alındı.

Mersin’de B.Ş. (30) isimli erkek, Seher Özkurt’u (33) evine giderek silahla öldürdü. Olay yerinden kaçan B.Ş. 8 Ekim’de Bursa’da gözaltına alındı.

Çocuk İstismarı

Edirne’de S.B. (14) isimli kız çocuğu, hastaneye kaldırılınca doğum yaptı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı, ifade veren S.B., C.O. (15) isimli oğlan çocuğunun kendisini istismar ettiğini söyledi. C.O. “çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklandı.

3 Ekim

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.A. isimli erkek, işyerinden çıkarken P.K. isimli kadını darp etti, yüzüne biber gazı sıktı, kadını tehdit etti. P.K. şikâyetçi oldu, polis G.A.’yı aramaya başladı.

Şüpheli Ölüm

Mardin’de Nazlı C. isimli kadın şüpheli şekilde öldü. Kadının balkondan düştüğü ya da birinin onu ateşli silahla vurduğu iddia edildi.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da dükkânına giren 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen H.Ö. isimli erkek hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

4 Ekim

Cinayet

Adana’da A.K. (60) isimli erkek, dini nikâhlı karısı Hülya Güllüce’yi (39) evinde silahla öldürdü. Hülya Güllüce’nin kızı S.N.K. (17) silah seslerini duyarak uyandığında annesini ölü buldu. A.K.’nin kadını kıskançlık yüzünden öldürdüğü iddia edildi. Polis olay yerinden kaçan A.K.’yi (60) tabancayla yakaladı. Erkeğin cinayeti işledikten sonra kadına mesaj attığı ve kadının telefonundan kendisine cevap attığı, suçunu gizlemeye çalıştığı ortaya çıktı.

Çocuk İstismarı

Antep’te bir erkeğin, yeğeni olan iki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu, annelerinin iki çocuğu ve biri kız biri oğlan çocuğu olan diğer kardeşlerini darp ettiği iddia edildi.

5 Ekim

Şüpheli Çocuk Ölümü

Muğla’da boş arsada yeni doğmuş oğlan çocuğu cesedi bulundu. Polis soruşturma başlattı. Üç kişi gözaltına alındı.

Şiddet / Yaralama

Diyarbakır’da Ç.K. isimli erkek kaynar su dolu çaydanlık fırlatarak karısı F.K. ve kızı A.N.K.’yi yaraladı. Kadınlar hastaneye kaldırıldı, olay yerinden kaçan erkek polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul’da G.O. isimli kadın kocasının ailesinin kendisini taciz ve tehdit ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kocasının amcası kendisine önceden de şiddet uygulamıştı, kadın şikâyetçi olmuş ve basına konuşmuştu. Kadın şikâyetçi olduktan sonra F.O. ve M.O. isimli erkek akrabaları kadını tekrar darp etti.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Kütahya’da H.A. isimli “hoca”, cin çıkaracağını söyleyerek üç kadına basit cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla tutuklandı. G.A. (44), H.U. ve S.U. şikâyetçi oldu.

Muğla’da M.E. isimli erkek, internette verdiği iş ilanına cevap verdiği için görüştüğü S.F.Y. isimli kadına tecavüz etti. Kadın, şikâyetçi olduğunu, erkeğin ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyerek basına açıklama yaptı. Kadın erkeğin, kadınları seks işçiliğine zorlayan bir çetenin üyesi olduğunu söyledi.

Dijital Şiddet

Sosyal medyada bir erkek, A.G. isimli oyuncu kadını cinsel organının fotoğrafını atarak taciz etti.

Çocuk İstismarı

Mardin’de Ö.S. isimli erkek, biri zihinsel engelli iki çocuğuna üç yıl boyunca cinsel istismar etti. Çocukların annesi şikâyetçi oldu, erkek tutuklandı. Erkek hakkında dava açıldı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Denizli’de 4 kişiye seks işçiliğine “yer temini”, “aracılık” ve “zorlama” suçlarından para cezası verildi. Kaç erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

6 Ekim

Şüpheli Ölüm

Antep’te Rabia Y. odasında iple asılı şekilde ölü bulundu. Kocasının kadını evde ölü bulduğu iddia edildi. Polis soruşturma başlattı.

İzmir’de Tuğba K. evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Urfa’da İ.A. isimli erkek, dini nikâhlı karısı olan 28 yaşındaki Suriye vatandaşı M.N.’yi (28) 5 gün boyunca eve kilitleyerek darp etti, kadına zincirle vurdu, kerpetenle tırnaklarını kopardı. Kadın, komşuların ihbarıyla hastaneye kaldırıldı. İ.A. polis tarafından yakalandı. Erkeğin kadına 2,5 yıldır sistematik şiddet uyguladığı ortaya çıktı.

Edirne’de E.D. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Ö.D.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Samsun’da K.A. isimli kadın, yerel basına konuşarak kendisini eşyalarını çalmakla suçlayan kocası K.K.’nin kendisini ve kızını darp ettiğini, evden bu yüzden ayrıldığını açıkladı.

İstanbul’da alışveriş merkezinde üç erkek, iki kadını taciz etti ve taciz etmemelerini söyleyen üçüncü kadın olan M.G.’yi darp etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Antep, Urfa, Konya, Afyon’da, Maraş, Adıyaman, Malatya, Kars, Denizli, Burdur, Şırnak ve Edirne’de 44 kadını seks işçiliğine zorlayan 69 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir kısmının evli olduğu ve bazı erkeklerin karılarını seks işçiliğine zorladığı açıklandı.

7 Ekim

Cinayet

İstanbul’da F.Ç. isimli erkek, daha önce şiddet uyguladığı için hakkında uzaklaştırma kararı olan imam nikâhlı karısı Gül Gülsüm’ü (28) iple boğarak öldürdü. F.Ç.’nin barışma tekliflerini reddeden kadını zorla araca bindirerek kaçırdığı, boş arazide öldürdükten sonra boş bir binada sakladığı ortaya çıktı. Erkek intihar teşebbüsünde bulundu. İntihar teşebbüsünden sonra sorgulanan erkek, cinayeti itiraf etti ve tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Nevşehir’de F.Ç. isimli erkek, hakkında uzaklaştırma kararı olan eski sevgilisini bıçakla tehdit ve taciz etti. F.Ç. kadının evinde yakalanarak gözaltına alındı. F.Ç. “cinsel taciz”, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma”, “tehdit” ve “hakaret suçlarından tutuklandı.

Edirne’de Z.Ç. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı G.Ç.’yi darp etti. G.Ç. şikâyetçi oldu, erkek hakkında işlem başlatıldı.

Çocuk istismarı

Kocaeli’de sokakta yürüyen Z.R. (15) isimli kız çocuğuna basit cinsel saldırıda bulunan E.Ö. isimli erkek gözaltına alındı.

8 Ekim

Cinayet

İzmir’de R.Y. (36) isimli erkek, karısı Bihter Y.’yi (31) boşanma davalarının görüleceği gün kendisiyle barışmadığı için bıçaklayarak öldürdü. Bihter Y., boşanma davası için Eskişehir’den İzmir’e gitmişti. Olay günü R.Y., boşanma şartlarını konuşma bahanesiyle kadının yanında kaldığı akrabasının evine gitti ve kadını göğsünden ve yüzünden bıçaklayarak öldürdü. R.Y. kadınla barışmak istediğini, eve konuşmak için gittiğini ve “bir anlık sinirle” kadını öldürdüğünü iddia etti. Bihter Y.’nin yengesi S.K. ise ifadesinde erkeğin kadını kapıyı açar açmaz bıçaklamaya başladığını söyledi.

Şüpheli Ölüm

Düzce’de ismi basına yansımayan bir kadın evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da karısı E.A.’ya çocuklarının önünde işkence yapan, ısıttığı bıçakla yakan M.A., Maraş’ta gözaltına alındı ve “kasten yaralama”, “eşe karşı eziyet” suçlarından tutuklandı. Erkek kadını başka birinin darp ettiğini, sonra kendisinin kadını darp ettiğini ama “sert vurmadığını” iddia etti.

Edirne’de S.B. isimli erkek, karısı S.B.’yi arkadaşının evine giderek darp etti. Erkek olay yerinden kaçtı, kadın ve olay sırasında evinde olduğu arkadaşı şikâyetçi oldu. Polis S.B.’yi aramaya başladı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Aydın’da kaybolduğu bianet Erkek Şiddeti Çetelesi’ne 7 Ağustos’ta yansıyan Ö.K. (17) isimli kız çocuğu bulundu. 2 aydır saklanan çocuk, jandarma kendisini bulduğunda babasının ablası H.A.’ya cinsel saldırıda bulunduğunu, kendine de bulunacağından korktuğu için kaçtığını söyledi. İfadesi alınan H.A., babasının kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. E.K., gözaltına alındı. Ö.K. korumaya alındı.

9 Ekim

Çocuk Cinayeti

Çorum’da 3 yaşındaki oğlan çocuğu Rüzgar E., “kalp rahatsızlığı” iddiasıyla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Çocuğun cinsel istismar sonucu öldüğü iddia edildi, çocuğun annesi Z.B.Y. ve sevgilisi B.Ç. “kasten öldürme” ve “ölümle neticelenen cinsel istismar” suçlarından tutuklandı.

Tehdit

Kayseri’de bir erkek, T.M.B. isimli avukat kadını davasını alması için ölümle tehdit etti. Gözaltına alınan erkek adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

Taciz

Trabzon’da G.A. (38) isimli kadın, yardım talebinde bulunduğu vakıf müdürü S.D.’den kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu. Gözaltına alınan S.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, görevden uzaklaştırıldı.

10 Ekim

Şüpheli Ölüm

İzmir’de Gülgün İlçin (54) isimli kadın evinde ölü bulundu.

Öldürmeye Teşebbüs

Manisa’da H.G. isimli erkek, karısını kendisinden boşanmak istediği için ateşli silahla öldürme girişiminde bulundu. Kadının evinin önüne giden H.G., etrafa ateş açtığında yoldan geçen 2’si çocuk 3 kişiyi yaraladı. H.G. gözaltına alındı, tutuklandı.

Şiddet / Yaralama

Çorum’da M.Y. (41) isimli kadın, kendisine fiziksel ve duygusal şiddet uygulayan sevgilisi F.S.’den (38) şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini bıçakladığını ve 14 yaşındaki kızına basit cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Tokat’ta G.M. (64) isimli erkek, E.Ş. (19) isimli zihinsel engelli kadına tecavüz etti. Bir süre cezaevine giren erkek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Olay, bir televizyon programına konu edildiği için Ekim ayında basına yansıdı.

Taciz

Tekirdağ’da ismi basına yansımayan bir kadın, İ.M. isimli erkeği kendisine cinsel tacizde bulunduğunu söyleyerek şikâyet etti. Erkek ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü.

Çocuk İstismarı

İstanbul’da H.C. isimli erkek, 17 yaşındaki M.Y.’ye alkol nedeniyle bilinci kapalıyken evine götürerek istismar etti, kız çocuğunun evden çıkmasını engellemek için kapıyı kilitledi. H.C., çocuğa şantaj yapmaya başladı, çocuğu şantajla istismar etti. Çocuk ve annesi şikâyetçi oldu.

11 Ekim

Cinayet

Aydın’da S.A. (56) isimli erkek, sevgilisi Hatice Tusu’yu (59) öldürdü. 11 Ekim’de kayıp bildirilen kadının cesedi 14 Ekim’de bulundu. Gözaltına alınan S.A. kadınla kavga ettiğini ve kadını boğazını sıkarak öldürdüğünü itiraf etti. Kavganın içeriği basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Antalya’da 42 yaşındaki trans kadın Halil Bertaç A. (42), evinde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır’da Adule K. (50) isimli kadın, evde iple asılı şekilde ölü bulundu. Soruşturma başlatıldı.

Tehdit

Urfa’da E.Ç. isimli HDP üyesi kadın, polisin kendisini katıldığı eylemde gözaltına alırken cinsel saldırı tehdidinde bulunduğunu söyleyerek şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Bursa’da bir grup erkek, İ.G. (23) isimli kadını kaçırdı. Grubun kadını Karabük’te yaşarken 5 yıl boyunca seks işçiliğine zorladığı, kadının onlardan kaçarak Bursa’ya gittiği ortaya çıktı. Erkeklerin kadını kaçırdığını görenlerin ihbarı üzerine İ.G.’nin ailesinin kadın hakkında 5 yıl önce kayıp ihbarında bulunduğu ortaya çıktı. Kütahya’da İ.G. arabadan atlayarak kaçtı ve jandarma karakoluna sığındı. Kadını kaçıran E.T. ve E.Ö. isimli iki erkek gözaltına alındı, olayla ilgisi olduğu tespit edilen H.B. isimli erkek ve L.B. isimli kadını yakalamak için çalışma başlatıldı.

12 Ekim

Cinayet

İstanbul’da Suriye vatandaşı F.E.H. isimli erkek, evde kavga ettiği Suriye vatandaşı karısı Hiba Yusuf’u boğazından ve vücudunun farklı yerlerinden bıçaklayarak öldürdü. Erkek gözaltına alındı. Erkeğin Hiba Yusuf’u önünde öldürdüğü 4 yaşındaki çocuğu korumaya alındı. Erkek ifadesinde çalışamadığı için psikolojisinin bozuk olduğunu, kadını bu yüzden öldürdüğünü iddia etti.

Antalya’da M.İ. (42) isimli erkek, karısının annesi Makbule Can’ı (64) kavga ettikleri sırada tabancayla ateş ederek öldürdü ve olay yerinden kaçtı. Polisin yakaladığı M.İ. gözaltına alındı. Kavganın içeriği basına yansımadı.

Şüpheli Ölüm

Kayseri’de Necla K. (67) evinde ölü bulundu. Polis soruşturma başlattı.

Basına Ekim Ayında Yansıyan Şüpheli Ölüm

İstanbul’da 18 Eylül’de Gülşen K. (32) pompalı tüfekle vurulmuş şekilde ölü bulundu. Hakkında uzaklaştırma kararı bulunan, evlilikleri sırasında kendine şiddet uyguladığı için ayrıldığı erkeğin olay anında evde olduğu açıklandı. Kadının kardeşi C.E. “9 yaşındaki yeğenimin söylediğine göre babası eli kanlı bir şekilde dışarı çıkıp onları uzaklaştırdı” dedi. Erkek kadının intihar ettiğini iddia etti, gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da Ü.K. isimli erkek, Ö.K.’yi (22) bayılana kadar darp etti, ölümle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Erkek hakkında 60 günlük uzaklaştırma kararı ve elektronik kepçe verildi.

Sakarya’da 3 erkek, pazarlık yaptıkları 2 seks işçisi kadın ve yanlarındaki 2 erkeğe silah zoruyla arabalarına bindirerek alıkoydu ve eşyalarını gasp etti. 3 şüpheli yakalandı, 2 kadın ve 2 erkek ifade verdi. 3 erkek hakkında “kasten yaralama”, “alıkoyma”, “silah ve bıçak taşıma” suçlarından işlem yapıldı.

Edirne’de G.E. isimli erkek, sevgilisi C.A.’yı alkollü araç kullanmasını engellediği için darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Mersin’de M.T. isimli erkek, C.B. (13) isimli oğlan çocuğuna zorla alkol içirdi ve cinsel istismarda bulundu. Baygın durumda bulunan çocuk hastaneye kaldırıldı.

13 Ekim

Cinayet

Isparta’da H.B. (24) isimli erkek, sevgilisi Gamze Esgicioğlu’yu (23) evine 3 erkek arkadaşıyla giderek öldürdü. H.B. ve arkadaşları M.K., H.Y. ve O.B. gözaltına alındı. H.B. ifadesinde kadını kıskançlık yüzünden bıçakladığını itiraf etti. 3 erkek serbest bırakıldı, H.B. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

İstanbul’da gölde kimliği basına yansımayan bir kadın ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de H.T. (82) isimli erkek, kavga ettiği karısı D.T.’yi tabanca ile omzundan vurarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırılırken, kadını vurduktan sonra intihar eden H.T. hayatını kaybetti.

Adana’da bir erkek, Ukrayna vatandaşı D.K. (25) isimli kadını köpeği havladığı için darp etti. Erkeğin kadını darp ettiğini gören H.İ.Y. (25) isimli erkek, müdahale etmeye çalıştı. Erkek H.İ.Y.’yi bıçaklayarak olay yerinden kaçtı.

Edirne’de M.E.K. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

İstanbul’da F.T. isimli erkek, H.T. isimli kadını darp etti. Kadın darp raporu alarak şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini daha önce de darp ettiğini söyledi.

Çocuk İstismarı

Sivas’ta S.B. (54) isimli erkek, 12 yaşındaki bir kız çocuğuna markette cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındı. S.B. tutuklandı.

14 Ekim

Cinayet

Düzce’de K.A.Ş. (30) isimli erkek, evinde alıkoyduğu sevgilisi Mahide Güneş Ünal’ı (25) silahla göğsünden vurarak öldürdü ve intihar etti. Kadın olay yerinde hayatını kaybederken erkek hastanede öldü. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Kadının olaydan kısa süre önce alıkonulduğunu söyleyerek polis çağırdığını, erkeğin kadını polis olay yerine varmadan öldürdüğü açıklandı.

İstanbul’da S.K. isimli erkek, cezaevinden izinli çıktı ve aynı gün karısı Gülcan K.’yi, 4 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu silahla vurarak öldürdü. Erkek kadını ve çocukları öldürdükten sonra intihar etti. Çocukların cinsiyetleri basına yansımadı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de T.Ö. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu M.Ö.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de N.Ü. isimli erkek, karısı N.Ü.’yü darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de G.U. isimli erkek, karısı E.U. ve kızı Y.C.U.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Taciz

Bursa’da U.I. isimli erkek ATM’de para çeken N.A. isimli kadını taciz etti. Olay yerinden kaçan U.I. polis tarafından gözaltına alındı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

İstanbul’da H.G. isimli erkek, flört ettiği R.C. isimli kadına darp ederek tecavüz etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

15 Ekim

Şüpheli Çocuk Ölümü

Mersin’de Mehmet A. (17) isimli oğlan çocuğu sulama kanalında ölü bulundu. Çocuğun suya düştüğü ve boğularak öldüğü iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de Ö.M. isimli erkek, karısı H.M.’yi darp etti. H.M. erkeğin kendisine psikolojik ve fiziksel şiddet uyguladığını, sürekli tehdit ve hakaret ettiğini söyleyerek şikâyetçi oldu. Kadını sığınma evine yerleştirmek için işlem başlatıldı. Ö.M. hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Kocaeli’de S.K. isimli erkek, yaşları 6 ve 12 arasında olan 3 kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

16 Ekim

Cinayet

Kayseri’de H.T. (78) isimli erkek, karısı Döndü T.’yi (75) tabancayla öldürdü, sonra intihar etti. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı.

Erzurum’da Melek Bulut (76) isimli kadın evinde boğazı yaralı şekilde ölü bulundu. Polis yürüttüğü soruşturma sonucunda M.K. isimli erkeği yakalayarak gözaltına aldı. Kadının evine tamirat için gittiğini, evde tartıştıklarını ve kadını kendisine hakaret ettiği için öldürdüğünü iddia eden erkek “kasten öldürme” suçundan tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Adıyaman’da Sena D. (23) isimli kadın evinde ölü bulundu. Kadının 7 aylık hamile olduğu açıklandı. Soruşturma başlatıldı.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de E.Ç. isimli erkek, karısı E.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Nevşehir’de O.Ş. isimli erkek eski sevgilisi A.K.’yi darp etti, zorla arabaya bindirmeye çalıştı, erkeğin arkadaşı Ş.K. isimli erkek de ona yardım etti ve kadını darp etti. İki erkek gözaltına alındı, tutuklandı.

Trabzon’da S.A. isimli erkek, karısı F.A.’yı keser sapı ile darp etti. S.A.’ya bir ay süreyle uzaklaştırma kararı verildi.

Aydın’da B.K. (39) isimli erkek ve erkek kardeşi A.K. (35), B.K.’nin karısının yeğeni olan A.K.’yi (20) kaçırdı, darp etti, tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

17 Ekim

Çocuk Cinayeti

Antalya’da Y.K. isimli erkek, 2 aylık kızı Kumsal K.’yi tüfekle öldürdü. Y.K., tüfeği temizlediğini, tüfeğin kazayla ateş aldığını ve saçmaların bebeğin başına isabet ettiğini iddia etti. Çocuğun babası Y.K. ve annesi M.G. gözaltına alındı. Polis, evde yaptığı incelemede bebeğe ve annesine ait eşyaların valize konulmuş şekilde durduğunu tespit etti.

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de E.K. (30) isimli erkek, karısı S.K.’yi, 1 ve 3 yaşındaki iki oğlunu ve S.K.’nin babasını darp etti, bıçakla tehdit etti ve evde rehin aldı. Jandarma erkeği ikna ederek gözaltına aldı.

Elazığ’da bir erkek, sokakta karısını darp etti. Çevredekiler polis çağırdı. Yasal süreç basına yansımadı.

Taciz

İstanbul’da bir restoran zincirinde yönetici erkeklerin kadın çalışanlara cinsel tacizde bulunduğu açıklandı. Kadınlar suç duyurusunda bulundu.

Dijital Şiddet-Tehdit

Bir erkek, e-mail ile sunucu Ç.Ş.’yi ve çocuklarını öldürmekle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu.

18 Ekim

Cinayet

İstanbul’da M.A. (18) isimli erkek, sevgilisi Hazal Tektaş’ı (19) kendisini reddettiği için silahla başından vurarak öldürdü. Otogar bağlantı yolunda Hazal Tektaş’ın kaçmaya çalıştığı, erkeğin kadını öldürdükten sonra intihar ettiği açıklandı.

19 Ekim

Şüpheli Ölüm

Malatya’da Şeymanur Ç. (69) evinde doğal gaz borusuna asılı şekilde ölü bulundu. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Aydın’da A.A. isimli erkek, sevgilisi B.T.’yi evde bayılana kadar darp etti. Komşuların ihbarı üzerine evlerine giden polis A.A.’yı gözaltına aldı. B.T. hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de E.A. isimli erkek, karısı Y.A.’yı işyerine giderek darp etti. Kadın şikâyetçi oldu. Polis erkeği aramaya başladı.

İstanbul’da 3 erkek, komşuları olan A.Ç. isimli kadını ve kocası M.Ç.’yi park yeri için darp etti. Erkekler “kasten yaralama” suçundan tutuklandı.

Seks İşçiliğine Zorlama

Trabzon’da Türkiye vatandaşı olmayan 4 kadını seks işçiliğine zorlayan bir erkek gözaltına alındı.

20 Ekim

Şiddet / Yaralama

Kırıkkale’de M.E. isimli erkek, boşanma davasının görüleceği adliyenin otoparkında karısı K.E.’yi (30) bıçaklayarak yaraladı. M.E. gözaltına alındı, kadın hastaneye kaldırıldı.

Denizli’de H.A. (18) isimli erkek, tartıştığı annesi A.K.’yi evine giderek tabancayla vurdu ve ağır yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis olay yerinden kaçan erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

İstanbul’da V.B. isimli erkek, 6 aylık hamile olan karısı İ.B.’yi COVİD-19 olduğu için başka bir erkekle birlikte olmakla suçlayarak ölümle tehdit etti. Kadın doğum yaptı. Hastaneye giden V.B. doktorların kadını kendisinden “ayırdığını” söyleyerek kadının eline mermi verdi ve tekrar ölümle tehdit etti. Kadın şikâyetçi oldu. Hazırlanan iddianamede V.B. hakkında 2,5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mardin’de H.E., karısı C.E.’ye sistematik şiddet uyguladı, kadını ölümle tehdit etti. Darp raporu alan C.E. şikâyetçi oldu. H.E. gözaltına alındı ve ertesi gün serbest bırakıldı.

İstanbul’da N.C. (19) isimli erkek dini nikâhlı karısı E.C.’ye (20) sistematik şiddet uyguladı. Kadın, N.C. ile yaşadığı evden kaçarak ailesinin evine gitti. N.C., kadının ailesinin evine gitti, dışarıdan eve ateş açtı.

Edirne’de E.T. isimli erkek, işyerinde karısı H.T.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de A.Y. isimli erkek, karısı G.Y.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Tehdit

Bursa’da H.Y. (18) isimli erkek, sevgilisi A.Ö.’ye (18) şantaj yaptı ve kadını tehdit etti. H.Y., kadının görüntülerini rızası dışında internette paylaştı ve kadının ailesine gönderdi. Basına konuşan A.Ö. erkeğin kendisini tehdit etmeye devam ettiğini, kendisini kaçırmak için Bursa’ya gittiğini söyledi. A.Ö. şikayetçi oldu, soruşturma başlatıldı.

21 Ekim

Cinayet

Diyarbakır’da M.A. (21) isimli erkek, kardeşi Melek A.’yı (24) sokakta bıçaklayarak öldürdü. Yakalanan M.A. gözaltına alındı ve ifadesinde “Namusumuza leke getirdi” diyerek kadını öldürdüğünü itiraf etti. Erkeğin kadını öldürmek için Adıyaman’dan Diyarbakır’a gittiği de kaydedildi. Melek A.’nın 2 ay önce eski sevgisi O.V.’ye karşı koruma ve uzaklaştırma kararı aldırdığı, kadının şikâyetçi olduğu ifadede “O. bana ulaşamayınca aileme ulaşmış. Ne söylediğini bilmiyorum ancak ailem beni arayıp, tepki verdi. Sonrasında ailem benimle irtibatı kesti” dediği ortaya çıktı. O.V. cinayete azmettirme suçuyla 24 Ekim’de Sakarya’da gözaltına alındı, ertesi gün tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

Zonguldak’ta B.U. (20) isimli kadın tarlada ağaca asılı şekilde ölü bulundu. Jandarma soruşturma başlattı.

Şiddet / Yaralama

Isparta’da İ.K. isimli erkek, ayrı yaşadığı karısı A.K.yi evine giderek tabancayla yaraladı. A.K. hastaneye kaldırıldı. Olay yerine polis gelince İ.K kızı E.K.’yi rehin alarak teslim olmayacağını söyledi. İkna edilen İ.K. kızını üç saat sonra bıraktı. Gözaltına alınan İ.K. ertesi gün tutuklandı.

Çocuk İstismarı

Adana’da Z.A. (23), isimli erkek, sokakta A.G. (17) isimli kız çocuğuna sokakta basit cinsel saldırıda bulundu. Z.A. gözaltına alındı.

Aydın’da E.G. (61) isimli erkek, 13 yaşındaki bir kız çocuğunu mektup yazarak taciz etti. Gözaltına alınan erkek “çocuğa cinsel istismar” suçundan tutuklandı.

22 Ekim

Şüpheli Çocuk Ölümü

Rize’de Aleyna K. (17) isimli kız çocuğu 7. kattaki evinin balkonundan bilinmeyen bir sebeple düşerek öldü. Polis inceleme başlattı.

Şiddet / Yaralama

İstanbul’da Suriye vatandaşı A.İ. isimli erkek, evde kavga ettiği Suriye vatandaşı karısını karnından, kolundan ve bacağından bıçaklayarak yaraladı. Kadın hastaneye kaldırıldı, polis A.İ.’yi gözaltına aldı.

Adana’da ismi basına yansımayan erkek, karısı D.O.’yu darp etti. Kadın hastaneye kaldırıldı, erkek gözaltına alındı.

İzmir’de ismi basına yansımayan bir erkek, sokakta ismi basına yansımayan bir kadını darp etti. Olayla ilgili yasal süreç basına yansımadı.

Urfa’da E.K. isimli erkek, binanın önüne atılan çöpler yüzünden kavga ettiği komşusu R.Ç. (27) isimli kadını kucağında oğlu A.M.Ç. (2) varken darp etti. E.K.’nin çağırdığı 6 akrabası da kadını darp etti.  Kadın şikâyetçi oldu.

Dijital Şiddet

Bir erkek, sosyal medya üzerinden Z.K. isimli oyuncuya cinsel taciz içeren mesaj attı.

Çocuk İstismarı

Özel turizm şirketinin şehirlerarası otobüs yolculuğunda muavin olarak çalışan H.Ç. (31) isimli erkek, yolcu olarak otobüste bulunan E.H. (17) isimli kız çocuğunu mastürbasyon yaparak taciz etti. Edirne’de yakalanarak gözaltına alınan erkek tutuklandı.

23 Ekim

Şiddet / Yaralama

Bursa’da N.D. isimli erkek, karısı M.D.’yi darp etti. Kadını aldatan N.D., ilişkisi olduğu kadının evinden çıkarken sokakta M.D. ile karşılaştı, kadını kendisini aldattığını anladığı için darp etti. N.D. gözaltına alındı. Erkeğin parmağını kırdığı kadın hastaneye kaldırıldı.

Edirne’de M.Ö. isimli erkek, eski sevgilisi E.Ö.’yü sokakta darp etti. Polis soruşturma başlattı.

Edirne’de M.Ç. isimli erkek, karısı S.Ç.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de S.O. isimli erkek, evde kavga ettiği karısı N.O.’yu darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, yasal işlem başlatıldı.

24 Ekim

Cinayet

İstanbul’da M.Ü. isimli erkek, karısı Sıdıka Ü.’yü evde bıçaklayarak öldürdü. Polis M.Ü.’yü olay yerinde gözaltına aldı. Erkeğin kadını öldürdüğü kavganın içeriği basına yansımadı. Erkek ifadesinde kadını kendisine “kötü davrandığı” için öldürdüğünü iddia etti.

Şiddet / Yaralama

Kayseri’de E.D. (38) isimli erkek, evde karısı T.D.’yi (35) içeriği basına yansımayan bir kavgada darp etmeye başladı, kadını vücudunun farklı yerlerinden bıçakladı. Kadın erkekten kaçmak için birinci kattaki balkondan atlayarak yardım istedi. Kadın ağır yaralı hastaneye kaldırıldı, E.D. gözaltına alındı.

İstanbul’da kimliği belirlenmemiş bir kişi Türkiye vatandaşı olmayan 2 kadını ve 1 erkeği bir rezidansta silahla vurdu. Yaralılar hastaneye kaldırıldı, polis şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı.

Edirne’de İ.T. isimli erkek, eski sevgilisi Ş.K.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis arama çalışması başlattı.

Taciz

Nevşehir’de B.K. isimli erkek, otobüste bir kadını taciz etti. Otobüsün şoförü erkeği yakalayarak polis çağırdı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

25 Ekim

Şüpheli Ölüm

Diyarbakır’da Cennet O. (23) şüpheli şekilde hayatını kaybetti. Kadının intihar ettiği iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Antalya’da bir erkek, sokakta bir kadını darp etti. Çevredekiler müdahale etti, erkek olay yerinden kaçtı.

Taciz

İstanbul’da bir erkek, bir kafeteryada oturan kadınları fotoğraflarını çekerek taciz etti. Kafeterya çalışanları erkeği darp etti.

26 Ekim

Cinayet

İzmir’de K.D.’nin (44) boşanma aşamasında olduğu Handan D.’nin (44) işyerini tararken yaraladığı Gizem Önal (26), tedavi gördüğü hastanede 55 gün sonra hayatını kaybetti. K.D. 2 Eylül’de Handan D.’nin işyerine giderek kadını ve olay yerinde işyerine malzeme taşıdığı için bulunan Alper Rapuroğlu (39) isimli erkeği öldürmüştü. K.D. olay günü intihar etmişti.

Şüpheli Ölüm

Karaman’da Tülay K. (55) isimli kadın, evinde ölü bulundu.

Şiddet / Yaralama

Adana’da M.F. isimli erkek kavga ettiği karısı S.F.’yi eve kilitledi. Komşuların ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekibi M.F.’yi gözaltına aldı. S.F. ifadesinde erkeğin kendisine 20 yıldır sistematik şiddet uyguladığını söyledi.

Konya’da M.D. (21) isimli erkek, karısı D.D.’ye şiddet uyguladı. Kadın, babası Barış Mıngır’ın (40) evine gitti. M.D., eve giderek D.D.’yi zorla kendi evine götürmeye çalıştı, karısının babası Barış Mıngır’ı tabancayla vurarak öldürdü. M.D. gözaltına alındı, cinayeti kardeşi olan 13 yaşındaki oğlan çocuğunun işlediğini iddia etti. M.D. ve annesi İ.D. tutuklandı.

Samsun’da H.P. (44) isimli erkek, sokakta karşılaştığı eski sevgilisi S.O. (28) ile “kıskançlık” yüzünden kavga etti, kadını bıçakla yaraladı. S.O. hastaneye kaldırıldı, H.P. gözaltına alındı, 2 gün sonra serbest bırakıldı.

Antalya’da T.A. isimli erkek, 17 yaşında kaçırarak zorla evlendiği K.Ö.’ye (45) sistematik şiddet uyguladı ve ölümle tehdit etti. Kadın, erkeğe verilen elektronik kelepçe cezası kalktığı için basına konuşarak yardım istedi.

Taciz

İstanbul’da M.R.Ö. isimli erkek, halk otobüsünde mastürbasyon yaparak yolcu kadınları taciz etti. Erkek hakkında “cinsel taciz” suçundan dava açıldı ve hakkında ev hapsi kararı verildi.

Çocuk İstismarı

Adana’da M.A. (66) isimli seyyar oyuncak satıcısı erkek, 6 yaşındaki Y.Ç. isimli kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Erkeğe ev hapsi verildi.

27 Ekim

Cinayet

Konya’da Ö.İ. isimli erkek, kendisinden ayrılan nişanlısı Büşra Gizem Güzelsoy (27) ve annesi Gülya Barutçu’yu (48) tabancayla vurarak öldürdü. İki kadının olaydan 2 saat önce karakola giderek Ö.İ. hakkında şikâyetçi olduğu ve koruma talep ettiği, sonra arabalarıyla evlerinin önüne geldikleri sırada Ö.İ.’nin onları vurduğu ortaya çıktı. Kadınlar olay yerinde hayatını kaybetti. Ö.İ. olay yerinden kaçtı, sonra intihar etti.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de O.İ. isimli erkek, evde karısı M.İ.’yi uyuduğu sırada darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

28 Ekim

Cinayet

Çankırı’da M.A. isimli erkek, 1 ay önce boşandığı karısı Gülay Güneş’i (40) evine çilingirle girerek ve silahla vurarak öldürdü. Olay yerinden kaçan M.A., Adana’da polise teslim oldu. Erkeğin eve zorla girdikten sonra evde kadını beklediği, kadın evine dönünce onunla kavga ettiği, onu yanında getirdiği silahla vurduğu açıklandı. Kadın olay yerinde hayatını kaybetti.

Şiddet / Yaralama

Batman’da M.A. isimli erkek, karısı Z.A.’yı (46) kendisine boşanma davası açtığı için sokakta darp etti. Erkeğin ailesi de kadını darp etti. Z.A. şikâyetçi oldu, erkeğin kendisini çocuklarını okula yolladığı için darp ettiğini, 4 yıldır tedbir kararı olduğunu, ailesinin olay günü çocukları da darp ettiğini söyledi.

Edirne’de İ.U. isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu, ayrı yaşadığı karısı H.U.’yu evine giderek darp etti, parasını gasp etti. Kadın şikâyetçi oldu, polis erkek hakkında arama çalışması başlattı. Ertesi gün İ.U. kadını tekrar darp etti.

Edirne’de S.Y. isimli erkek, evde karısı S.Y.’yi darp etti. Polis erkeği yakalamak için çalışma başlattı.

Cinsel Saldırı / Tecavüz

Antalya’da A.Ş. isimli erkek, imtiyaz sahibi olduğu gazetenin ofisinde K.Y. isimli kadına cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla gözaltına alındı. K.Y. şikâyetçi oldu, A.Ş. “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.

Çocuk İstismarı

İzmir’de S.C. (13) isimli kız çocuğu kayboldu, bir inşaatta elleri ve ayakları bağlanmış şekilde bulundu.

29 Ekim

Şiddet / Yaralama

Edirne’de G.K. isimli erkek, dini nikâhlı karısı H.B.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu.

Yozgat’ta M.B. (53) isimli erkek, karısı F.B.’yi darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Çocuk İstismarı

Muğla’da Y.S.A. (14) isimli kız çocuğu rahatsızlandığı için kaldırıldığı hastanede doğum yaptı. Kendisine tecavüz edenin sevgilisi S.Ç. olduğunu söyledi. Çocuğun 2 ay önce intihar girişiminde bulunduğu ortaya çıktı.

30 Ekim

Şiddet / Yaralama

Kocaeli’de bir erkek, sokakta darp ettiği eski karısını darp etti. Yasal süreç basına yansımadı.

Edirne’de A.A. isimli erkek, karışı A.A.’yı para için darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Edirne’de ismi basına yansımayan bir erkek, iki haftadır taciz ettiği eski sevgilisi B.K.’yi, polise şikâyetçi olmaya giderken darp etti. B.K. şikâyetçi oldu.

Çocuk İstismarı

Erzurum’da E.K. (45) isimli bir erkeğin, 11 yaşındaki bir oğlan çocuğunu ağaca bağladığı ve çocuğa cinsel istismarda bulunmaya çalıştığı iddia edildi. Çevredekiler erkeği engelledi ve darp etti. E.K. olay yerinden kaçtı, sonra yakalanarak gözaltına alındı.

Giresun’da bir erkeğin kardeşi olan kız çocuğuna 9 yaşından 14 yaşına kadar sistematik cinsel istismarda bulunduğu iddia edildi. Çocuk şikâyetçi oldu.

Seks İşçiliğine Zorlama

Aydın’da M.T. isimli erkek, seks işçiliğine “teşvik etmek, yaptırmak veya yer temin etmek” suçlarından tutuklandı. Erkeğin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı basına yansımadı.

31 Ekim

Cinayet

Maraş’ta C.S. (61) isimli erkek, evde kavga ettiği karısı Nuran S.’yi (52) tabancayla vurarak öldürdü ve intihar etti. C.S.’nin kadını öldürdüğü tartışmanın içeriği basına yansımadı. Nuran S. ve C.S. olay yerinde ölü bulundu. C.S.’nin “psikolojik sorunları” olduğu iddia edildi.

Şiddet / Yaralama

Edirne’de F.E. isimli erkek, karısı S.E.’yi darp etti. Kadın şikâyetçi oldu, erkek hakkında yasal işlem başlatıldı.

Çocuk İstismarı

Tokat’ta M.K. (48) isimli erkek, muhtarı olduğu mahallede 4 oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındı. M.K. hakkında tutuklama kararı verildi.