Erkek Şiddeti Ekim 2018

Evrim Kepenek, Begüm Baki Kasım 2018
Facebook Twitter Google

  • TARİH Kasım 2018
  • SÖYLEŞİ Evrim Kepenek, Begüm Baki
  • HABER Evrim Kepenek, Begüm Baki
  • KAYNAK bianet.org
  • PAYLAŞ Facebook Twitter LinkedIn Yazdır

 

bianet’in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Ekim’de en az 20 kadını ve iki çocuğuöldürdü; dört kadına tecavüz ettiyedi kadını taciz etti, en az 93 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 27 kız çocuğuna ve bir oğlan çocuğa cinsel istismarda bulundu; 25 kadına şiddet uyguladı. Ayrıca, erkekler, üç kadını dijital yollardan taciz etti.

Ekim’de öldürülen 20 kadının yanında, Elazığ’da bir erkek karısını evde defalarca bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs etti. Hukuki süreç basına yansımazken, kadının hayati tehlikesi devam ediyor. Ayrıca, 5 Ekim’de, İzmir’de 7 Haziran’da Melahat Mersinli isimli kadının öldürülmesinde sorumluluğu olan fail ortaya çıkartıldı ve tutuklandı.

Erkekler 2018’in ilk on ayında en az 203 kadın ve 12 çocuk öldürdü; 54 kadına tecavüz etti; 169 kadını taciz etti; 468 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı; 306 kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu; 341 kadını yaraladı.

1 Ekim

Cinayet

* Aydın’da M.E.K. (70) karısı Cemile Kızıltaş’ı (66) evde tabancayla öldürüldü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

2 Ekim

Cinayet

* Manisa’da Y.U. (55) sevgilisi Özbekistanlı Khomedova Mekhriboni’yi (33) evlerinin önünde bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

Çocuk İstismarı

* Kocaeli’nde market sahibi A.K. alışverişe gelen 16 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kızın şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

3 Ekim

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da G.S.G. araç içinde sevgilisi olduğu öne sürülen bir kadını darp etti, G.S.G. kendisine tepki gösterenlerin üzerine aracını sürdü, beş kişiyi yaraladı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı. Eylül 2017’de bir çay bahçesinde sevgilisi olan kadına şiddet uygulayan G.S.G., evinin balkonundan kendisine müdahale eden iki erkek garsonu pompalı tüfekle yaralamış, Savcı olan babasının iknasıyla teslim olmuş, ardından serbest bırakılmıştı. G.S.G.’nin annesinin hakim olduğu ifade edilmişti.

* Karaman’da A.Ö. (25) eski sevgilisi N.D.’yi (21) barışma teklifini reddettiği için aracında darp etti, ve araçtan atarak kaçtı. A.Ö. aranıyor.

* Antalya’da H.D. karısı A.D.’yi sokakta darp etti, üstgeçide kaçan kadını sürükleyerek indirdi ve boğazına bıçak dayadı. Çevredekilerin müdahale ettiği H.D. gözaltına alındı.

* Bursa’da E.Y. karısını evde darp etti. Kadın olaydan sonra ailesinin evine yerleşti. Kadının ailesinin arayan ve karısıyla konuşmak isteyen E.Y., kadının babası tarafında çalıştığı iş yerinde bıçakla yaralandı.

* Mersin’de bir erkek karısı olduğu öne sürülen kadını sokakta darp etti. Erkek, kendisine müdahale eden kadına hakaret ve tehdit etti, erkek çevredeki kadınların müdahalesiyle olay yerinde uzaklaştı.

Taciz

* Manisa’da belediye otobüsü şoförü O.A. yolcu S.G.’yi (18) sarkıntılık ederek taciz etti.  S.G.’nin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı, belediye tarafından O.A.’nın işine son verildi.

Şüpheli Ölüm/İntihar

* Hatay’da M.K.’nin (37) intihar ettiği öne sürüldü. M.K.’nin günlüğüne, kocasının kendisine şiddet uyguladığını ve tabancayla öldürmekle tehdit ettiğini yazdığı ifade edildi.

4 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da A.D. karısı İkram D.’yi (57) kıskançlık bahanesiyle için evde satırla öldürdü. Cinayetten sonra polisi arayan ve kaçan erkek başka bir şehirde yakalandı. İkram D.’nin erkekten bir süre önce ayrıldığı aile bireylerinin zorlamasıyla barıştığı ifade edildi.  A.D.’nin daha önce İkram D.’yi evde öldürmeye teşebbüs ettiği, oğlu tarafından engellendiği öne sürüldü.

* Ankara’da H.K. (43) karısı Meryem Karaca’yı (40) evlerinin girişinde defalarca bıçaklayarak öldürdü. H.K. ilk ifadesinde, Meryem Karaca’dan evi terk etmesini istediğini, ancak kadının reddettiğini bu yüzden cinayeti işlediğini söyledi.

5 Ekim

Faili Yeni Belirlenmiş Cinayet

* İzmir’de 7 Haziran’da öldürülen Melahat Mersinli’nin (66) cinayet zanlısının Ö.K. olduğu belirlendi. Başka bir şehirde gözaltına alınan erkek tutuklandı. Ö.K.’nin cinayeti kadının kendisine para vermeyi reddettiği için işlediği ifade edildi, zanlı ve kadın arasındaki yakınlık derecesi haberlere yansımadı.

Şiddet/Yaralama

* Aksaray’da F.E. karısı S.E.’yi (39) evde tabancanın dipçiğiyle vurarak yaraladı.

* Antalya’da A.E. karısı S.E.’ye aracında dakikalarca darp etti, kaçmaya çalışan kadını sokakta darp etmeye devam etti. Olay sırasında bir kadın ve kocası A.E.’ye müdahale etti, olay yerine gelen polis A.E.’yi engellemeye çalışan kişilerin üzerine biber gazı sıktı. Gözaltına alınan A.E. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. S.E.’nin şikayetçi olmadığı ifade edildi. A.E.’nin saldırısına uğrayan kişiler üzerlerine biber gazı sıkan polisten şikayetçi oldu.

* İstanbul’da bir erkek karısı olduğu öne sürülen kadını sokakta “Neredesin sen kaç saattir?” diyerek darp etti. Erkeğe çevredekiler müdahale etti.

Seks İşçiliğine Zorlama

* İstanbul’da yurt dışında iş vaadiyle getirilen 34 kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı. Kadınları seks işçiliğine zorlayan zanlı ya da zanlılarla ilgili operasyonun devam ettiği ifade edildi.

* Antalya’da 10 erkek Türkiye vatandaşı olmayan 18 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı.

Şüpheli Ölüm

* Adana’da sulama kanalında bir kadın cesedi bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Dijital Taciz

* Samsun’da A.A. (41) bir kadını sosyal medya hesabından taciz etti. Kadının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek adli kontrolle serbest bırakıldı.

6 Ekim

Cinayet

* Antalya’da E.Ç. birlikte yaşadığı sevgilisi Ziynet Terzi’yi (36) ayrılmak istediği için sokakta yolunu kesti, tabancayla öldürdü. Ziynet Terzi’nin yedi yaşındaki çocuğu cinayete tanık oldu. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

Tecavüz

* İstanbul’da M.D. (27) ve G.Ö. (24) pencerede çarşaf silkerken gördükleri zihinsel engelli A.M.’ye (44) zorla girdikleri evde tecavüz etti. Erkeklerin kaçmasından sonra aynı binaya gelen dört erkek arkadaşı kapı zilini bulamadığı için geri döndü. Gözaltına alınan altı erkek adliyeye sevk edildi, M.D.’nin suçunu kabul ettiği ifade edildi. G.Ö. ve M.D. tutuklandı, diğer erkekler adli kontrolle serbest bırakıldı.

Şiddet/Yaralama – Cinayete Teşebbüs

* Antep’te M.G. (26) boşanma aşamasında olduğu karısı A.D.’yi (27) iş yeri çıkışında zorla aracında bindirdi, sopayla darp etti, defalarca bıçaklayarak öldürmeye çalıştı. M.G. öldüğünü düşündüğü kadını yol kenarına bıraktıktan sonra kaçtı. M.G.’nin kadına evlilikleri süresince sistematik olarak şiddet uyguladığı ifade edildi. A.D.’nin hayati tehlikeyi atlattığı ancak yüzüne aldığı darbelerden dolayı konuşamadığı belirtildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Hatay’da 14 erkek yurt dışından iş vaadiyle getirilen 11 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan erkekler adliyeye sevk edildi.

7 Ekim

Cinayet

* Antep’te H.U. (33) karısı Özlem Uçar’ı (28) evde af tüfeğiyle öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu. Cinayete çiftin üç çocuğu tanık oldu. H.U.’nun yakınları cezaevine sevk edilen sanığa destek olmak için toplandı.

* Iğdır’da C.Ç. kardeşi F.Ş.’yi kocasıyla yaşadığı evden ayrılıp ailesinin evine geldiği için pompalı tüfekle öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı.

Şiddet/Yaralama

* Maraş’ta A.P. (30) şiddet uyguladığı için evden ayrılıp ailesinin yanına yerleşen karısı H.P.’yi (30) av tüfeğiyle yaraladı, amcası Mesut G.’yi öldürdü.  Olay sırasında yakınlarda bulunan Mesut G.’nin iki erkek yakını A.P.’ye müdahale etti, yaralanan A.P. hastaneye kaldırıldı.

8 Ekim

Taciz

* Sakarya’da İ.E. (30) telefonda bir kadını taciz etti. E.İ., kadının yakınları olan erkekler tarafından sokakta dövüldü. Kadın, erkekten şikayetçi oldu.

9 Ekim

Şiddet/Yaralama

* Aydın’da S.A. (37) evden ayrılan ve boşanma davası açan karısı Ç.K.’yi darp etti, üvey kızlarına cinsel istismarda bulunmakla tehdit etti. S.A.’nın Ç.K.’ya evlilik süresince sistematik olarak şiddet uyguladığı ve kadının defalarca şikayetçi olduğu ifade edildi.  Son darp olayında yaralanan Ç.K.’nin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek ifadesinin ardından adli kontrolle serbest bırakıldı. Savcılık karara itiraz etti.

Çocuk İstismarı

* Afyon’da yaşları 18-20 olan N.G., R.O., S.B. ve F.Ö. tanıdıkları H.U.’ya (13) cinsel istismarda bulundu. H.U.’nun şikayetiyle gözaltına alınan erkeklerden N.G. tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.

10 Ekim

Seks İşçiliğine Zorlama

İstanbul’da H.M.Z. ve 20 erkek yurtdışından iş vaadiyle getirdikleri 26 kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. H.M.Z.’nin karısı tarafından yapılan ihbar sonucu H.M.Z. ve 20 erkek gözaltına alındı.

Taciz

* İstanbul’da futbolcu A.T. bir eğlence mekanında Ö.Ş.’yi sarkıntılık yaparak taciz etti.

Şiddet/Yaralama

* Denizli’de Ü.A. (31) annesi F.A.’yı (65) para vermediği için evde darp etti, kadın komşularına kaçarak kurtuldu. Ü.A. daha sonra kendinin de yaşadığı evi ateşe verdi.

11 Ekim

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da M.Y. karısını sokakta tabancayla birkaç el ateş ederek yaraladı. Erkek olaydan sonra kaçtı. Olay sırasında çiftin iki yaşları küçük çocuğun M.Y.’yi engellemeye çalıştığı ifade edildi.

12 Ekim

Cinayet

* Tekirdağ’da H.A. (41) evden ayrılan ve boşanma davası açan karısı Şeyda Ayyıldız’ı (33) barışma teklifini reddettiği için işe giderken sokakta bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

*Diyarbakır’da O.Ç. karısı Nihal Ç.’yi boğarak öldürdü.

Şüpheli Ölüm

* İstanbul’da şarkıcı Tuba Ergüzel ailesi tarafından evinde ölü bulundu. Kadının ölüm nedenin belirlenmesi için otopsi raporu bekleniyor.

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da O.K. karısı H.K.’yi çocuğuna kızdığı için önce darp etti, ardından bıçakla yüzünden yaraladı. Erkek gözaltına alındı.

Taciz

* Manisa’da E.A. tanımadığı bir kadının sokakta gizlice videosunu çekti. E.A.’yı fark eden çevredeki erkekler E.A.’ya linç girişiminde bulundu. Gözaltına alınan E.A.’nın telefonunda çok sayıda kadının gizli çekilmiş görüntülerinin olduğu ifade edildi.

13 Ekim

Çocuk İstismarı

* Urfa’da E.K. (50) tanımadığı engelli 12 yaşında bir kız çocuğunu kandırarak götürdüğü bir duvarın dibinde cinsel istismarda bulundu. Erkeğin istismarı güvenlik kamerasına yansıdı. Gözaltında suçunu itiraf eden E.K. tutuklandı.

14 Ekim

Cinayet

* Denizli’de H.Y. (22) ve kardeşi O.Y. (19) işlettikleri dükkanın sahibi engelli Hamide Çavdar’ı (61) depozitosunu iş yerini boşaltmadan vermeyeceğini söylediği için evinde defalarca bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkekler yakalandı. Cinayetle ilgili dört erkeğin gözaltına alındığı ifade edildi.

Tecavüz

* Muğla’da R.E. (34) hırsızlık yapmak için girdiği evde E.A.’ya (20) tecavüz etmeye çalıştı. E.A.’nın direnmesiyle çaldığı para ve cep telefonuyla kaçan erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Denizli’de yedi erkek aynı mahallede yaşayan 14 yaşında bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Erkekler tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Antalya’da A.K. karısı A.K.’yi çocuklarına bir lira verdiği için evde darp etti. Olay yerine gelen polis A.K.’yi gözaltına aldı. A.K.’nin evlilikleri süresince kadına sistematik olarak şiddet uyguladığı, A.K.’nin defalarca erkekten ayrılmak istediği, ancak çevre baskısı yüzünden boşanamadığı ifade edildi. Gözaltında suçunu itiraf eden A.K. işsizlikten bunalımda olduğunu, eylemi bu yüzden gerçekleştirdiği söyledi, adli kontrolle serbest bırakıldı.

15 Ekim

Şiddet/Yaralama

* Antalya’da İ.A. (19) hırsızlık yapmak için girdiği evde A.Ö.’yü (68) darp etti, kaçan kadını bıçakla kovaladı. A.Ö.’nün bağırması üzerine gelen komşuları erkeği yakaladı. Gözaltına alınan ve birçok suçtan kaydı olan İ.A. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

* İstanbul’da cezaevinden çıkan H.B. ev dağınık olduğu için karısı Ş.B.’yi darp etti, komşuların ihbarıyla eve gelen polis H.B.’yi gözaltına aldı. İfadesinin ardından serbest bırakılan H.B. eve döndüğünde Ş.B.’yi kendisinden şikayetçi olduğu için tekrar darp etti. Çocukların araya girmesi üzerine H.B. evden çıktı, Ş.B. tekrar erkekten şikayetçi oldu. Gözaltına alınan H.B. ifadesinin ardından tekrar serbest bırakıldı.

16 Ekim

17 Ekim

Cinayet

* Iğdır’da C.E. kardeşi F.Ş.’yi av tüfeğiyle öldürdü. Töre nedeniyle tasarlayarak kardeşi kasten öldürme ve azmettirme suçlarından ikisi çocuk 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılardan altısı serbest bırakıldı, dördü adli kontrolle serbest bırakıldı, C.E. ve bir erkek tutuklandı.

Cinayete Teşebbüs

* Elazığ’da H.Y. (36) karısı H.Y.’yi (42) evde defalarca bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs etti. Cinayete teşebbüs eden erkek teslim oldu. H.Y.’nin kadına sistematik olarak şiddet uyguladığı ifade edildi. H.Y.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da L.K. eski nişanlısı B.E.’yi ve yanındaki erkeği sokakta tabancayla yaraladı. Erkek olaydan sonra kaçtı. L.K. 17 Mart’ta B.E.’nin evine zorla girmiş, kadına üç saat boyunca işkence yapmıştı, B.E. balkondan yan balkona atlayarak kurtulmuştu. B.E. olaydan sonra sığınma evine yerleşmişti.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Bursa’da H.P.’ye zorla seks işçiliği yaptırıldı. H.P., sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak durumu anlattı, can güvenliğinin olmadığını belirtti. Bunun üzerine polis H.P.’yi bulunduğu yerden aldı.

18 Ekim

Cinayet

* Isparta’da F.T. (23) karısı Ümmühan Taşpınar’ı (22) kendisini aldattığını düşündüğü için gezme bahanesiyle götürdüğü dağlık alanda eşarbıyla boğarak öldürdü. Erkek cinayetten bir gün sonra kadın için kayıp ihbarında bulundu. Polisteki çelişkili ifadeleri sebebiyle gözaltına alınan erkek suçunu itiraf etti. F.T. tutuklandı.

Şüpheli Ölüm

* Mersin’de F.Y.’nin kendisini nehre atarak intihar ettiği öne sürüldü. F.Y.’nin cesedine bir hafta sonra ulaşıldı, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

* İstanbul’da Fatma Ç. (14) ablası B.Ç. ile gittiği B.Ç.’nin sevgilisinin evinde tabancayla vuruldu. Olay sırasında B.Ç.’nin sevgilisinin akrabaları B.A.( 16), E.T. (15) ve A.A. (16) ve B.Ç.’nin olduğu ifade edildi. Gözaltına alınan dört kişi evdeki yüklü miktardaki uyuşturucu madde ve çok sayıda silahı evden çıkardıktan sonra sağlık ekiplerine haber verdiklerini söylediler.

Tecavüz

* Bursa’da H.A. (60) yeğeni B.A.’ya (21) evde tecavüz etmeye çalıştı. B.A.’nın direnmesi üzerine erkek kaçtı. Olaydan sonra B.A.’nın şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek cinsel saldırı ve tacizden tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Karabük’te M.A. (72) karısı F.A.’yı (70) evde darp etti. Olay sırasında evde bulunan oğlu C.A. babasını annesine sürekli şiddet uyguladığı için tüfekle yaraladı. M.A. oğlundan şikayetçi olurken diğer çocukları da M.A.’dan şikayetçi oldu.

Taciz

* İstanbul’da bir erkek tanımadığı bir kadını sokakta taciz etti. Kadının direnmesi üzerine erkek kaçtı. Erkeğin kadını takip etmesi ve taciz olayı güvenlik kameralarına yansıdı. Erkek aranıyor.

19 Ekim

Seks İşçiliğine Zorlama

* Kocaeli’nde Z.Y., Y.F. ve M.K. Özbekistan uyruklu S.Z, M.F. ve A.M.’ye zorla fuhuş yaptırdı. Gözaltına alınan erkekler tutuklandı.

20 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da Suriyeli E.İ. şiddet uyguladığı için evden ayrılan karısı Suriyeli Media Hasan’ı ve 4 ve 6 yaşlarındaki iki çocuğunu eve dönme teklifini reddettiği için amcasının evinde boğazını keserek öldürdü. Cinayetlerden sonra intihara teşebbüs eden erkek ağır yarandı. E.İ.’nin geçen ay da kadını uykusunda boğarak öldürmeye teşebbüs ettiği, çocukların bağırması üzerine akrabalarının E.İ.’yi engellediği ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Samsun’da S.Y. (48) annesi T.Y. (73) ve teyzesi Z.G.’yi (66) sokakta darp etti. Kadınların şikayetiyle gözaltına alınan erkek tutuklandı.

* Erzurum’da M.Y. eski iş arkadaşı C.T.’yi sevgili olma teklifini reddettiği için çalıştığı markette üç yerinden bıçakla yaraladı. Marketteki çalışanlar M.Y.’ye müdahale etti. M.Y. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Kocaeli’nde A.T. kızı M.T.’ye (15) evde cinsel istismarda bulundu. Olay, M.T.’nin okul arkadaşlarının durumu okul idaresine anlatmasıyla ortaya çıktı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

21 Ekim

22 Ekim

Cinayet

* Afyon’da B.A. (65) nişanlısı Şevval Sürgün’ü (37) bıçakla öldürdü, yanında gördüğü erkek A.İ.D.’yi (56) ağır yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

* İzmir’de H.G. (18)  üst kat komşusu Havva Çay’ı (27) babası K.G. ile ilişkisi olduğu bahanesiyle evinde bıçakla öldürüldü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. Cinayetle ilgili gözaltına alınan H.G. (18), K.G. (39), R.Ç. (60) ve O.G’nin (16) sorgusunun ardından K.G. ve O.G. adli kontrolle, R.Ç. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

23 Ekim

Cinayet

* Kayseri’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan M.Ç. (39) dokuz ay önce evden ayrılan ve boşanma aşamasında olduğu karısı Turna Gül Çuntar’ı (34) barışma teklifini reddettiği için ailesinin evinde tabancayla ağır yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

Tecavüz

* İstanbul’da C.G. (25) yeni tanıştığı kuzenin arkadaşı E.B.’ye (20) kadının evinde tecavüz etmeye çalıştı. E.B. kendisini banyoya kilitledi, C.G. banyo camını kırarak içeri girmeye çalıştı.  Olaydan önce E.B.’nin kadın arkadaşı Ş.Ş. ve iki erkek kuzeniyle evine geldiği, tuvaletteyken Ş.Ş. diğer erkeğin evden gittiği ifade edildi. Olay sırasında eve geri gelen Ş.Ş., E.B.’yi evine götürdü. C.G. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

24 Ekim

Cinayet

* Bursa’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.G. eski karısı Özlem Meşeli’yi (38) sokakta defalarca bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. H.G. ilk ifadesinde “10 milyonumu yedi, namus için öldürdüm.” dedi.

Şiddet/Yaralama

* İzmir’de A.K. karısı G.K.’ye evde işkence yaptı. Komşuların ihbarı üzerine gelen polis erkeği gözaltına aldı. A.K. tutuklandı.

Taciz

* Muğla’da bir erkek 30 yaşlarında bir kadını sokakta taciz etti. Kadının bağırması üzerine kaçmaya çalışan erkek iki erkek tarafından yakalandı. Erkek gözaltına alındı.

Dijital Taciz

* Kocaeli’nde Y.K. internette ev arkadaşı bulmak için ilan veren iki kadını dijital ortamda taciz etti. Kadınlar erkeği sosyal medyada ifşa etti. Belediyede çalışan Y.K. hakkında cinsel tacizden daha önce soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

25 Ekim

 Cinayet

* Uşak’ta S.S. tanıdığı ve ilişkisi olduğu öne sürülen Dilek Marabi’yi (46) evinde öldürdü. S.S. kadının cesedini ormanlık bir alana bıraktı. Dilek Marabi hakkında yapılan kayıp ihbarı üzerine S.S. yakalandı. Tutuklanan erkek ilk ifadesinde suçlamaları reddetti.

Şiddet/Yaralama

* Adana’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan polis A.K. evden ayrılan karısı Z.Y.’yi darp ve tehdit etti. A.K. hakkında adli ve idari soruşturma açıldı. Z.Y., daha önce yaşadığı şiddet olaylarından sonra karakolda şikayetçi olmaması için ikna edildiğini, ikinci de polis aracının kendisini karakola götürmediğini, son olayda da A.K.’nin polislerin eve gelmesini engellediğini öne sürüdü. A.K. ve A.K.’nin kardeşinin de Z.Y.’yi şikayetçi olduktan sonra tehdit ettiği ifade edildi.

Çocuk İstismarı

* Antalya’da öğretmen M.A. ilkokul öğrencisi 18 kız ve oğlan çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Olay, bir kız çocuğunun ailesine anlatmasıyla ortaya çıktı. M.A. tutuklandı.

26 Ekim

Cinayet

* İstanbul’da B.G. (42) iki hafta önce evlendiği karısı Fatma Güraslan’ı (36) kıskançlık bahanesiyle evde defalarca bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

Çocuk İstismarı

* Samsun’da E.K. bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Taciz

* İstanbul’da oyuncu E.Ş. aynı dizide rol alan oyuncu E.İ.’yi sette üç defa taciz etti. E.İ., tacizi sosyal medyada ifşa etti ve dizi ekibinin taciz olayına ilişkin bir eylemde bulunmadığını belirtti. E.İ. erkekten şikayetçi oldu.

27 Ekim

Çocuk İstismarı

* Muğla’da R.Ç. (38) sevgilisi A.N.’ye (14) birlikte gittikleri ormanlık alanda cinsel istismarda bulundu. A.N.’nin arkadaşlarının R.Ç. ile ilişkisini okul yönetimine anlatmasıyla olay ortaya çıktı. Gözaltına alınan R.Ç. tutuklandı. R.Ç. ilk ifadesinde A.N.’nin 14 yaşında olduğunu bilmediğini söyledi.

28 Ekim

Cinayet

* Ankara’da V.D. (30) şiddet uyguladığı için evden ayrılan karısı Elmas Demir’i barışma bahanesiyle gittiği ailesinin evinde defalarca bıçaklayarak öldürdü. V.D.’nin evden bulunan 9 ve 6 yaşlarındaki çocuklarıyla, kayınvalidesini bir odaya kilitledikten sonra cinayeti işlediği belirtildi.  Elmas Demir’in V.D. ile görüşmek istemediği, V.D.’nin kadının babası tarafından eve getirildiği ifade edildi. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

29 Ekim

Şiddet/Yaralama

* Adana’da E.T. kızı T.T.’yi (21) darp etti. T.T.’nin şikayeti üzerine eve gelen polis E.T.’yi saklandığı bölmede buldu. Başka suçlardan hakkında kesinleşmiş hapis cezası olan E.T. tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Osmaniye’de E.A. (30) karısının kardeşi 13 yaşındaki kız çocuğuna cep telefonu alma vaadiyle dışarı çıkardı, götürdüğü ormanlık alanda ve daha sonra ellerini bağlayarak götürdüğü bir köyde cinsel istismarda bulundu. Karısının şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

30 Ekim

Cinayet

* Manisa’da Ö.S. (43) eski katısı Ayşe Özcan’ı (38) iş yerinin önünde pompalı tüfekle öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

31 Ekim

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da sunucu M.B. eski karısı H.B.’yi zorla girdiği evinde öldürmekle tehdit etti, kendisine engel olmaya çalışan ev işçisi E.D.’yi darp etti. Gözaltına alınan erkek tutuksuz yargılanmak üzerine serbest bırakıldı.

* Maraş’ta M.K. (29) karısı A.K.’yi (24) sokakta darp etti, kadın kucağındaki bebeğiyle yere yığıldı. Çevredekiler olayın görüntülerini cep telefonlarıyla kaydetti, erkeğe müdahale etmedi.  A.K. gözaltına alınan erkekten şikayetçi olmadı.

Çocuk İstismarı

* Trabzon’da belediyede temizlik işçisi M.T. 4-5 yaşlarında bir kız çocuğuna sokakta cinsel istismarda bulundu. İstismar bir iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.