Erkek Şiddeti Aralık 2018

Evrim Kepenek, Begüm Baki Ocak 2019
Facebook Twitter Google

bianet‘in yerel ve ulusal gazetelerden, haber sitelerinden ve ajanslardan derlediği haberlere göre, erkekler Aralık’ta en az 30 kadını, bir bebeği ve dört erkeği öldürdü.

Bu cinayetlerin dışında, erkekler, Antep, İstanbul ve Eskişehir’de en az üç kadını öldürmeye teşebbüs etti. Van’da bir kadının şüpheli ölümünden sorumlu tutulan kocası “cinayete teşebbüsten” tutuklandı.

İstanbul’da Gülten Gülüm sokak ortasında öldürüldü. Failine dair hiçbir bilgi basına yansımadı. İzmir’de de bir kadın ormanlık alanda öldürülmüş halde bulundu.

Adana, İstanbul, Kayseri ve Ankara’da da dört kadın şüpheli bir şekilde öldü. İzmir’deyse iki kadından haber alınamıyor.

1 Aralık

Şiddet/Yaralama

* İzmir’de C.B.S. sevgilisi A.B.N.’yi sokakta darp etti, boğazını sıktı. Olayın görüntüleri sosyal medyada paylaşılınca erkek yakalandı. Kadın şikayetçi olmazken C.B.S. ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

* Eskişehir’de bir erkek sistematik şiddet uyguladığı karısı M.Ç.’yi iki ay önce yerleştiği sığınma evinde mesaj yollayarak öldürmekle tehdit etti. M.Ç.’nin iki ay önceki son şiddet olayından sonra sığınma evine yerleştiği, kendisini gören bir tandığının erkeğe haber verdiği haberlerde yer aldı. 18 yaşında ailesinin baskısıyla evlenen M.Ç.’nin boşanma davası açtığı ve 6 yaşındaki çocuklarının velayetinin erkeğe verildiği basına yansıdı.

Cinayete Teşebbüs

* Antep’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Ö.M. boşanma aşamasında oldukları karısı H.M.’yi (29) sokakta bıçaklayarak ağır yaraladı, kaçtı. Ö.M.’nin çocuğunu okuldan alıp eve götürdüğü sırada kadının yolunu kestiği ve çocuğun olaya tanık olduğu ifade edildi. H.M.’nin hayati tehlikesi devam ediyor.

Taciz

* İzmir’de A.T. tanımadığı N.E.’yi sinema salonunda teşhircilik yaparak taciz etti. Olayı cep telefonuna kaydeden kadın erkekten şikayetçi oldu. Rahat oturduğunu, kadının yanlış anladığını iddia ederek suçlamaları reddeden A.T. de kadından şikayetçi oldu.

Tecavüz/Cinsel Saldırı

* İstanbul’da jinekolog F.S. muayenehanesinde farklı zamanlarda iki kadına muayene sırasında cinsel saldırıda bulundu. Kadınların şikayeti üzerine iki kadına nitelikli cinsel saldırıdan tutuklanan F.S. avukatlarının itirazı üzerine denetimle serbest bırakıldı. F.S. hakkında nitelikli cinsel saldırı ve cinsel saldırı suçlarından 36 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Olayın basına yansımasından sonra  başka bir kadın, 12 yıl önce erkeğin kendisine de cinsel saldırıda bulunduğunu söyleyerek şikayetçi oldu.

2 Aralık

Taciz

* Kocaeli’nde bir üniversitede memur A.O. (52) aynı üniversitede öğrenci S.H.’yi (21) kampus marketinde taciz etti, gizlice fotoğrafını çekti. Gözaltına alınan A.O. ifadesinin ardından serbest bırakıldı. A.O.’nun işe dönmesi üzerine S.H. erkek hakkında BİMER’e şikayette bulundu. (7 Temmuz’da yaşanan bu olay, üniversite rektörünün açıklamasıyla 2 Aralık’ta basına yansıdı)

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da A.K. evden ayrılan karısı S.K.’yi (21) çocuğunu götürmesini kabul etmediği gerekçesiyle sokakta bıçaklayarak ağır yaraladı. Madde bağımlısı olduğu öne sürülen erkek olaydan sonra kaçtı.

3 Aralık

Cinayet

* Samsun’da E.A.Ş. (31) eski karısı Merve Özcan’ı (25) bir hastanenin otoparkında bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. E.A.Ş.’nin olay sırasında “namus meselesi” dediği ifade edildi.

Cinayete Teşebbüs

* İstanbul’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan A.K. boşanmak isteyen ve evden ayrılan karısı S.K.’yi (22) telefonda öldürmekle tehdit etti, çalıştığı iş yerinden evine giden kadını sokakta bıçakladı. A.K. tutuklandı.

Taciz

* Sivas’ta T.D. arkadaşı Y.E. ile birlikte sosyal medyada tanıştığı ve ısrarlı mesaj atarak taciz ettiği E.P.’yi buluştukları yerde aracına bindirerek kaçırmaya çalıştı. Olay yerindeki polisler erkekleri gözaltına aldı. T.D. tutuklanırken Y.E. serbest bırakıldı. E.P.’nin erkekten şikayetçi olması üzerine polis, E.P.’nin T.D. ile buluşmasını sağladı, erkeği suç üstü yakaladı.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Balıkesir’de E.Y. (48), M.S. (80), M.A.U. (72), F.D. (52) ve H.D. (31) Azerbaycanlı dört kadın ve Türkiyeli bir kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Erkekler tutuklandı.

4 Aralık

Çocuk İstismarı

* Bursa’da S.Ç. (45) sokakta R.T.N.’ye (14) cinsel istismarda bulundu. R.T.N.’nin ağabeyleri tarafından darp edilen erkek gözaltına alındı, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Şiddet/Yaralama – Cinsel İstismar

* Mersin’de bir erkek ve oğlu evden ayrılan kızları G.’nin (27) kaldığı evi bastı, darp etti ve zorla yaşadıkları ile götürdü. G.’nin öldürüleceğine dair yakınlarına attığı mesaj üzerine  yapılan şikayetle erkekler gözaltına alındı, G. talebi doğrultusunda sığınma evine götürüldü, şikayetçi olmadığı babası serbest bırakıldı. G.’nin 9 Kasım’da abisi olan ve kendisine 8 yaşından beri sistematik olarak cinsel istismarda bulunan erkeği sosyal medyada ifşa ettiği, olaydan bir gün sonra ailesinden gördüğü baskı sebebiyle intihara teşebbüs ettiği, hastaneden taburcu olduktan sonra ailesinden kaçarak Mersin’e yerleştiği ifade edildi.

5 Aralık

6 Aralık

7 Aralık

Cinayet

* Diyarbakır’da M.Y. (23) boşanma davası açan çocuk yaşta evlendirilen karısı Rojbin Yetiş’i (19) bıçaklayarak öldürdü. Cinayetten sonra kaçmaya çalışan erkek yakalandı.

8 Aralık

Cinayet

* Ankara’da A.T. sekiz ay önce evden ayrılan ve ailesiyle yaşamaya başlayan Emine Topluca’yı ve Topluca’nın babası B.M’yi öldürdü, kayınvalidesi G.K.’yi yaraladı. A.T. cinayetten sonra intihara teşebbüs etti.

9 Aralık

Cinayet

* Kayseri’de hakkında uzaklaştırma kararı bulunan H.Ç. (59) birlikte yaşadığı sevgilisi Serpil Yıldız’ı (43) kıskançlık bahanesiyle sokakta av tüfeğiyle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

* Ankara’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan R.E. (26) boşanma davası açan ve evden ayrılan karısı Mehtap Er’i (28), kayınvalidesi Muazzez Kınay’ı (60) tabancayla öldürdü, baldızı G.K.’yi (13) ve çocuğu Ç.E.’yi (3) ağır yaraladı. Mehtap Er’in şiddet gördüğü için evden ayrıldığı ifade edilirken kadının kardeşi R.E.’nin cinayetten önce mezar kazıp fotoğraflarını yolladığını söyledi. Cinayetten sonra kaçan erkek saklandığı kulübede yakalandı.

* Bursa’da K.K. (80) karısı Fatma K.’yi (66) “akşam arkadaşlarıyla dışarı çıkmayı planladığı” için bıçakla öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

* Osmaniye’de hakkında uzaklaştırma bulunan K.E. (58) cezasının bittiği gün evde karısı Hürü Ergi’yi (55) ve oğlu Oğuzhan Ergi’yi (27) öldürdü, kızı D.E.’yi (22) ve oğulları E.E. (22) ve O.E.’yi (27) yaraladı. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. Erkeğin cinayeti işlerken “Seni seviyorum” dediği öne sürüldü.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Tekirdağ’da R.G. ve M.İ. iş vaadiyle Türkiye’ye çağırdığı Özbekistanlı S.H. ve H.H.’ye zorla seks işçiliği yaptırdı. İhbar üzerine gözaltına alınan erkekler tutuklandı.

* Maraş’ta M.Y.A. (32), A.K. (31), İ.B. (38) ve M.K. (38) ve A.K. (62) birden fazla sayıda kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan erkeklerden A.K. adli kontrolle bırakılırken diğer erkekler tutuklandı. Erkeklerin kaç kadını seks işçiliğine zorladığı haberlere yansımadı.

10 Aralık

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da bir erkek karısını sokakta darp etti. Erkek gözaltına alındı.

11 Aralık

Cinayet

* Nevşehir’de R.O.A. (20) ayrılmak isteyen sevgilisi Şerife Boztepe’yi (20) barışma teklifini reddettiği için bir kadın arkadaşlarıyla birlikte konuşmak için gittikleri alanda av tüfeğiyle öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

12 Aralık

Seks İşçiliğine Zorlama

* Uşak’ta bir erkek iki kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

* Adıyaman’da beşi erkek altı kişi altı kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Zanlılar gözaltına alındı.

Taciz

* Antalya’da M.Ç. tanımadığı bir kadını pazarda taciz etti. Kadının bağırması üzerine çevredekiler erkeğe müdahale etti. Kendisine müdahale edenlere bıçak çeken M.Ç. saklandığı yerde gözaltına alındı. Hakkında hırsızlık suçundan yakalama kararı bulunan erkek tutuklandı.

13 Aralık

Faili Belirlenememiş Cinayet

* İstanbul’da Gülten Gülüm Dil (40) sokakta tabancayla öldürüldü.

14 Aralık

Cinayet

* Elazığ’da M.H.A. eski karısı Aynur Top’u evinde tabancayla öldürdü, ikiz çocuklarını yaraladı. Erkek kaçtı.

Taciz

* Kocaeli’nde M.Ş. (26) tanımadığı 18 yaşındaki bir kadını sokakta taciz etti, çantasını çalmaya çalıştı. Kadının direnmesi üzerine kaçan erkeğin kimliği kamera kayıtlarından tespit edildi. Gözaltına alına erkek adli kontrolle serbest bırakıldı. M.Ş.’nin 2008 yılında cinsel taciz ve yağma suçlarından cezaevine girdiği, bir ay önce tahliye edildiği haberlerde yer aldı.

15 Aralık

Cinayet

* Ankara’da C.Y. eski iş arkadaşı Gülseren K.’yi sokakta bıçaklayarak öldürdü. Erkek cinayetten bir gün sonra teslim oldu.

Şiddet/Yaralama

* Urfa’da bir erkek hastası olduğu kadın doktor E.K.’yi iş çıkışında darp etti. Erkek olaydan sonra kaçtı.

16 Aralık

Cinayet

* Nevşehir’de İ.U. (40) karısı Seda Ulu’yu (34) boşanmak istediği için evde tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

* Burdur’da emekli profesyonel asker M.D. (50) karısı Nilüfer Danış’ı (50) ve kızı Gizem Danış’ı (18) tabancayla öldürdü. Cinayetten sonra intihara teşebbüs eden erkek ağır yaralandı.

Şüpheli Ölüm

* Tekirdağ’da R.K. (46) kocası tarafından evinde ölü bulundu. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Şiddet/Yaralama

* Manisa’da E.D. karısı A.D.’yi evde darp etti, kadın evden kaçarak kurtuldu. A.D. erkekten şikayetçi oldu.

Çocuk İstismarı

* Erzurum’da İ.U. (65) komşusunun kızı Z.G.’ye (13) sokakta cinsel istismarda bulundu, evine götürmeye çalıştı. İ.U., hakkında açılan davada  çocuğun basit cinsel istismarı suçundan 8 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme,kız çocuu ve ailesinin şikayetçi olmadığı tutuksuz sanık hakkında “yaşını dikkate alarak”  tutuklama kararı vermedi, hüküm kesinleşinceye kadar yurt dışı yasağı koydu.  (21 Mayıs’ta yaşanan bu olay 16 Aralık’ta haberlere yansıdı)

17 Aralık

Şiddet/Yaralama

* Antep’te Y.A. karısı K.E.’yi (28) evde darp etti. Daha önce de şiddete maruz kalan K.E.’nin üç çocuğuyla birlikte evden ayrıldığı ve yerini ailesi dahil kimseye söylemediği ifade edildi. Aile, K.E. ve çocukları hakkında kayıp ihbarında bulundu.

18 Aralık

Cinayet

*İstanbul’da H.T. (48) evden ayrılan ve annesinin yanına yerleşen karısı Meral T.’yi (45) evinin önünde silahla öldürdü.  Cinayetten sonra intihara teşebbüs eden erkek ağır yaralandı.

Cinayete Teşebbüs

* Van’da E.E. karısı R.E.’yi kendisini aldattığını düşündüğü için saatlerce işkence etti ve pompalı tüfekle ağır yaraladı. Üç aylık hamile olan R.E.’nin düşük yaptığı yazıldı. Cinayetten sonra polisi arayarak kadının intihara teşebbüs ettiği ihbarında bulunan erkek kasten öldürmeye teşebbüsten tutuklandı.

*Adana’da  Ü.Y. (40) eski karısı E.A.’yı (34) barışma teklifini reddettiği için evinde bıçaklayarak ağır yaraladı. Erkek olaydan sonra kaçtı.

Cinayet İhtimali

* İzmir’de H.S.’nin  sevgilisi Nursel Doğan ve arkadaşı olan bir kadını  öldürdüğü öne sürüldü. 8 Ağustos’tan beri kadınların haber alınamadığı, bir televizyon programına katıldıktan sonra tutuklanan H.S.’nin suçlamaları reddettiği ifade edildi.

* İzmir’de 18 Kasım’da sevgilisi H.E.’nin yanında giden M.P.’den (Meral Polat) haber alınamıyor. M.P.’nin annesi  cinayet şüphesiyle polise başvurduğu ancak kadının bulunamadığı belirtildi.

Faili Belirlenememiş Cinayet

* İzmir’de 15-30 yaşlarında olduğu düşünülen bir kadının yanmış cesedi ormanlık alanda bulundu. Kadının kimliğinin belirlenemedi.

Taciz

* Ankara’da bir erkek tanımadığı bir kadını otobüste taciz etti.

19 Aralık

Cinayet

* Antalya’da N.K. (35) nişanlısı Simge Yıldız’ı (26) ayrılmak istediği için tabancayla sokakta öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

* Konya’da Suriyeli A.E.F. (21) karısı Esme El H.’yi (21) kendisini aldattığı düşündüğü için evde tüfekle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek ve ona yardım ettiği öne sürülen ablası gözaltına alındı.

20 Aralık

Cinayet

* İstanbul’da bir erkek  gürültü yaptığı için kendisini uyarmaya gelen apartman görevlisi Nefise Dolapçı’yı (48) bıçakla öldürdü. Erkek cinayetten sonra kaçtı. Erkeğin cinayetten önce nişanlısıyla tartıştığı ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* Zonguldak’ta A.M. sevgilisi C.K.’yı (38) darp etti.  C.K. erkekten şikayetçi olurken, bir lisede müdür yardımcısı olan A.M. hakkında başlatılan soruşturma sonucunda açığa alındı.

Taciz

* Antalya’da Y.B.A. bir mağazada tanımadığı üç kadını teşhircilik yaparak taciz etti. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Samsun’da okul servisi şoförü Ş.B. (62) öğrenci olan 16 yaşında kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Gözaltına alınan erkek tutuklandı.

21 Aralık

Faili Çocuk Olan Cinayet

* Hatay’da E.U. (16) yengesi Meral Uzda’yı (29) evde silahla öldürdü. Meral Uzda’nın kocasının cezaevinde olduğu ifade edilirken Meral Uzda’nın cinayetten önce darp edildiği öne sürüldü. E.U. tutuklandı.

Cinayet

*Mardin’de M.S.B. evden ayrılan karısı Rojda Bulga’yı (26), kayınvalidesi Sadiye Andıç ve kayınpederi Eyyüp Andıç’ı ailesinin evinde av tüfeğiyle öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı. Çeşitli suçlardan kaydı bulunan M.S.B.’nin bir süre önce adli kontrolle serbest bırakıldığı ifade edildi.

Şüpheli Ölüm / İntihar

* Kayseri’de N.K.’nin evinde tabancayla intihar ettiği öne sürüldü. Olayla ilgili soruşturma devam ederken N.K.’nin bir süre önce kocasından boşandığı ifade edildi.

Şiddet/Yaralama

* İstanbul’da A.T. karısı Z.T.’yi sopayla darp etti. Z.T.’nin yardım istemesi üzerine aynı mahallede oturan babası S.Y., kendisini sokakta bıçakla bekleyen A.T.’yi çıkan kavgada bıçakla öldürdü.

22 Aralık

Cinayet

* Bursa’da O.K. (25) evde rehin aldığı karısı Zuhal Kayaalp (24) ve beş aylık bebekleri A.K.K.’yi bıçakla öldürdü. Kapıyı kırarak eve giren polis erkeği gözaltına aldı.

* Konya’da emekli polis M.G. dini nikahlı karısı Hediye İnanç’ı ve sevgilisi olduğunu öne sürdüğü Semi Oğuz Deniz’i bıçakla öldürdü. Cinayetten sonra kaçan erkek yakalandı.

23 Aralık

24 Aralık

Şüpheli Ölüm

* İstanbul’da Aysun Yıldırım’ın 28 Şubat’ta çalıştığı iş yerinin üçüncü katından düşerek hayatını kaybetti. Olay kayıtlara intihar olarak geçti, dosya etkin soruşturma yapılmadığı gerekçesiyle Anayasa Mahkemesine taşındı.

Şiddet/Yaralama

* Ordu’da M.P. boşanma aşamasında olduğu karısı A.P.’yi sokakta bıçakladı. Erkek olaydan sonra kaçtı.

Seks İşçiliğine Zorlama

* İstanbul’da dört erkek iş vaadiyle Türkiye’ye getirdikleri 20 Türkiyeli olmayan kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Erkekler zorla fuhuş yaptırmaktan tutuklandı.

Çocuk İstismarı

* Bursa’da Y.K. (28) takip ettiği 14 yaşındaki kız çocuğuna sokakta cinsel istismarda bulundu. Güvenlik kameralarından kimliği tespit edilen erkek yakalandı. Y.K. tutuklandı.

25 Aralık

Cinayet

* Tokat’ta R.K. (58) dini nikahlı eski karısı Sevgi Völler’i (53) konuşmak için çağırdığı bağ evinde barışma teklifini reddettiği için ruhsatlı tabancasıyla öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

* Ankara’da H.K. (75) karısı Feride Kaya’yı (73) evde bıçakla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

Cinayete Teşebbüs – Şiddet/Yaralama

* Kocaeli’nde S.K. karısı Gülbeyaz K.’yi kıskançlık bahanesiyle buluştukları yerde pompalı tüfekle el ateş ederek öldürmeye çalıştı, S.K. kendisinden 500 metre kaçan kadını sığındığı kafede yaraladı. Olaydan sonra kaçan erkek yakalandı. S.K.’nin 2010 yılında bir suçtan hüküm giydiği bir süre önce denetimli serbestlikle bırakıldığı ifade edildi.

* Adana’da N.E.A. (31) ısrarla takip ettiği S.S.’ye (31) sevgili olma teklifini reddettiği için sokakta bıçakla saldırdı, kadını boynundan ve yüzünden bıçaklamaya çalıştı. Yüzüne, boynuna ve ellerine 80 dikiş atılan S.S.’nin hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi. Olaydan sonra kaçan erkek yakalandı. N.E.A.’nın daha önce de kadına şişeyle saldırdığı ve kadını yaraladığı belirtildi.

Şiddet/Yaralama

* Karabük’te bir süre önce tahliye edilen M.H. karısı G.H.’yi darp ederek ağır yaraladı. Çiftin kızlarının ihbarı üzerine eve gelen polis erkeği gözaltına aldı.

Çocuk İstismarı

* Kilis’te esnaf ve öğrenci servisi şoförü A.Ö. 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulundu. Kız çocuğunun  şikayetiyle gözaltına alınan erkek tutuklandı. Olayın ortaya çıkmasından sonra kimliği belirsiz kişi/kişiler A.Ö.’nün dükkanını ateşe verdi.

26 Aralık

Çocuk İstismarı

* İzmir’de öğretmen B.Y. öğrencisi Ö.D.’ye (17) cinsel istismarda bulundu. B.Y.’nin şikayetiyle başlatılan soruşturmada B.Y.’nin Nisan 2018’den beri Ö.D.’ye sistematik olarak cinsel istismarda bulunduğu ve aynı okulda öğrenci üç kıza daha cinsel istismarda bulunduğu ifade edildi.

Seks İşçiliğine Zorlama

* Antalya’da dokuz erkek Türkiye vatandaşı olmayan sekiz kadını zorla seks işçisi olarak çalıştırdı. Erkekler gözaltına alındı.

27 Aralık

Cinayet

* Adana’da H.Ç. (45) boşanmak isteyen karısı Sevda Çopur’u (38) barışma teklifini reddettiği için bıçak ve çekiçle öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

* Urfa’da M.K. (35) karısı Mekiye Kaya’yı (35) evde bıçakla öldürdü. Cinayetten sonra intihara teşebbüs eden erkek tutuklandı.

Şiddet/Yaralama

* Tekirdağ’da M.K. eski karısı Ö.A.’yı (21) darp etti. M.K.’nin evlilikleri süresince ve boşandıktan sonra kadına şiddet uyguladığı ve öldürmekle tehdit ettiği, kadının şikayeti üzerine uzaklaştırma kararı verildiği, Ö.A.’nın bir süre sığınma evinde kaldığı ifade edildi. Gözaltına alınan erkeğe tekrar uzaklaştırma kararı verildi ve ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

28 Aralık

Taciz

* Mardin’de muhtar H.K. ilçesine bağlı bir köyde öğretmen olan iki kadını taciz etti. Kadınlar erkekten şikayetçi olması üzerine H.K.’nin görevden alındığı ancak soruşturmaya müdahale edildiği, iki kadının görev yerleşiğinin değiştiği ve baskıyla şikayetlerini geri çektiği ifade edildi.

29 Aralık

Seks İşçiliğine Zorlama

* Bartın’da dört erkek Türkiye vatandaşı olmayan üç kadına zorla seks işçiliği yaptırdı. Gözaltına alınan erkekler tutuklandı.

30 Aralık

Cinayet

* İzmir’de F.S. (38) eski sevgilisi Pınar Çoban’ı (31) tabancayla öldürdü. Erkek cinayetten sonra intihar etti.

* İzmir’de emekli profesyonel asker A.R.A. kardeşi Nesrin Cengiz ve eniştesi Taner Cengiz’i tabancasıyla öldürdü. Erkek cinayetten sonra teslim oldu.

Şüpheli Ölüm / İntihar

* Adana’da S.Ç.’nin (28) birlikte yaşadığı sevgilisi İ.A. ile tartıştıktan sonra kendini odaya kilitlediği ve beşinci kattaki evlerinden atlayarak intihar ettiği öne sürüldü. Haberlere kadının İ.A.’nın boynunu tırmaladığı bilgisi yansıdı.

31 Aralık

Cinayet

* Hatay’da İ.U. (51) Gülüstan A.’yı (37) öldürdü, cesedini bir çuvala koyarak kaçtı. Kadının cesedinin bulunmasıyla başlayan soruşturmada İ.U. gözaltına alındı.

Şüpheli Ölüm

* Ankara’da Kazakistan uyruklu Aigul Intykbayeva (36) evinin penceresinden bağırarak yardım istedi, bir süre sonra balkondan düşerek hayatını kaybetti. Olay sırasında kadının sevgilisi olan erkeğin de evde olduğu ve tartıştıkları ifade edildi.

Cinayete Teşebbüs

* Eskişehir’de üniversitede öğrenci M.İ. aynı okulda öğrenci H.D.’yi takip etti, sokakta kulağına “seni öldüreceğim” dedikten sonra göğsünden bıçaklayarak öldürmeye çalıştı. Olaydan sonra kaçan erkek tutuklandı. Hastaneye kaldırılan M.İ.’nin hayati tehlikeyi atlattığı ifade edildi. H.D.’nin son olaydan önce kendisini öldürmekle tehdit eden erkekten iki defa şikayetçi olduğu belirtildi.

Tecavüz

* İstanbul’da M.H.S. (28) sevgilisi M.B.’yi ayrılmak istediği için dokuz gün boyunca alıkoyduğu bir evde tecavüz etti. Erkekten kaçarak kurtulan M.B. şikayetçi oldu. M.H.S. tutuklandı.

Çocuk İstismarı / Seks İşçiliğine Zorlama

* Mersin’de bir erkek akrabası B.E.’yi (15) yaşadığı köyden kaçırıp çevre köylerde zorla seks işçiliği yaptırdı. Geçen yıl kaçırılan B.E. koruma altına alındı. Olayla ilgili 11 erkek tutuklandı.

  • Etiketler