25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Hayır Sergisi

19 Kasım 2021 Türkçe
Facebook Twitter Google

BM Genel Kurulu kararı ile 1999 yılında ilan edilen ve her yıl 25 Kasım’da çeşitli etkinliklerle kutlanan Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü (International Day for the Elimination of Violence against Women) için 3 Türk Kadın Ressam özel bir sergi için bir araya geldi.

TIKLAYIN – bianet erkek şiddeti çeteleleri

“Erkek şiddetine göz yumma”

Selva Özelli, Günsu Saraçoğlu ve Fatma Kadir sanat yoluyla uluslararası platformda Türkiyeli kadınları eserleriyle temsil ettiler.

Ubiverse ve Birleşmiş Milletler bünyesinde yayınlanan etkinlik ile ilgili sanatçılar şöyle bir açıklama yaptılar.

“Dünyada ve ülkemizdeki kadına yönelik şiddete karşı sanat yoluyla dikkat çekerek, destek vermek istedik. Dünyada son yıllarda yaşanan iklim değişikliği ve Kovid-19 salgın sürecindeki kadına şiddet ile ilgili araştırmaları incelediğimizde, istatistikler bizi son derece üzdü.

“Kovid-19’un patlak vermesinden bu yana, ön saflardan gelen veriler ve raporlar, aile içi şiddet başta olmak üzere kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü şiddetin yoğunlaştığını göstermektedir.

“Uluslararası düzeyde bu konuda yapılan çalışmalar, politikaların geliştirilmeye devam edilirken, hızla günlük hayatta uygulamaya aktarılmasının gerekmektedir. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde şiddete göz yumma diyoruz.”